Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M. ]

11. 02. 2020. 18:37   >>  18:40 5

MVP

Vandalski čin u Ljubljani uslijedio nakon usvajanja Zakona

Ministarstvo Vanjskih poslova Crne Gore u reagovanju je ukazalo da je vandalski čin otuđenja table sa natpisom Ambasade Crne Gore u Ljubljani uslijedio nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, a ne prije, kako su prenijeli pojedini mediji.

"S obzirom na informacije objavljene u pojedinim medijima, a koje se odnose na vandalski čin otuđenja table sa natpisom Ambasade Crne Gore u Ljubljani, koji se desio 28. decembra 2019. godine, a o čemu je Ministarstvo vanjskih poslova obavijestilo javnost ukazujemo da je došlo do određenih manipulacija u javnosti, u kojima se, takođe, neistinito navodi da je MVP „događaj koji se desio dosta ranije uvuklo u kontekst zbivanja nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo Vanjskih poslova ukazalo je da je vandalski čin uslijedio nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, dakle 28. decembra u 05.59h a ne 5. decembra u 17.59h, kako su prenijeli pojedini mediji, a što se vidi iz snimka.

Fotografija otuđene table je objavljena na društvenim mrežama u Crnoj Gori, istog dana oko 09:00h, odnosno tri sata nakon nemilog događaja, navodi se u saopštenju MVP-a.

Iz MVP-a su istakli da je vandalski čin od strane NN lica prijavljen istog dana (28.12.2019. godine) nadležnim organima Republike Slovenije.

"Djelujući u skladu sa svojim ovlašćenjima, nadležne institucije Slovenije preduzimaju sve aktivnosti kako bi se otkrio počinitelj. Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore podržava sve aktivnosti institucija usmjerene ka otkrivanju počinilaca ugrožavanja imovine i skrnavljenja simbola Crne Gore i dostavlja snimak vandalskog napada na Ambasadu u Ljubljani, na kojem se vidi vrijeme i datum događaja," zaključuje se u saopštenju.

Podsjetimo, Ministarstvo vanjskih poslova Slovenije osudilo je napad nepoznatog počinioca na objekat Ambasade Crne Gore u Ljubljani.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније