Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

11. 02. 2020. 11:45   >>  12:08

LP U SKOPLJU

CG se odupire kampanji protiv evropskih vrijednosti

U Crnoj Gori vodi se snažna antikampanja protiv evropskih vrijednosti, ali se Crna Gora i njena vlast sa Liberalnom partijom i partnerima uspješno odupire pritiscima “nacionalističkih, konzervativnih i klerikalnih krugova”, kazao je generalni sekretar LP Esad Šainović na regionalnoj konferenciji liberalnih i lijevih progresvinih partija u Skoplju.

Konferencija u Skoplju u kojoj je učestvovala delegacija LP okupila je premijere, ministre, lidere i poslanike partija država regiona i Evrope koji su razgovarli o budućnosti evropskih integracija Zapadnog Balkana.

Iz LP su saopštili da prijatelji iz EU i regiona prate dešavanja u Crnoj Gori I, kako se navodi, cijene ogroman napredak koji je naša država ostvarila, a koji je bio nezamisliv prije samo deceniju.

“Uprkos snažnim pritiscima i antikampanji Crna Gora ostaje čvrsto na evropskom i demokratskom putu kao lider regiona i imaće stalnu podršku naših saveznika i Evropske unije”, kazali su iz LP.

Generalni sekretar LP Šainović, govoreći na panelu o benifitima članstva u EU kazao je da bi EU morala da integriše region što prije i na taj način podstakne razvoj kao što je to uradila sa drugim državama bivšeg istočnog bloka kako bi spriječila pogubne uticaje drugih velikih sila na region.

“On je kazao i da se u Crnoj Gori vodi snažna antikampanja protiv evropskih vrijednosti ali da se Crna Gora i njena vlast sa LP i partnerima uspješno odupire tim pritiscima nacionalističkih, konzervativnih i klerikalnih krugova”, navodi se u saopštenju.

Šainović i portparol LP, Ammar Borančić susreli su se na marginama Konferencije sa evropskim poslanikom i glavnim izvjestiocem EU za Crnu Goru Toninom Piculom sa kojim su razgovarali o aktuelnoj situaciji i daljim reformama u državi kojim je iskazana snažna podrška.

 Oni su se susreli i sa premijerom Makedonije Zoranom Zaevim, liderom LIBSEEN mreže Romanom Jakičem i drugim liderima regiona i poslanicima Evropskog Parlamenta.

“Liberalni i socijaldemokratski lideri, poslanici, ministri i premijeri koji su se okupili u Skoplju poručili su da je proširenje ponovo glavna tema u EU i da Zapadni Balkan ne može i ne smije da čeka dok se EU ne reformiše već to moraju biti paralelni procesi”, zaključuje se u saopštenju LP.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније