Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

10. 02. 2020. 13:21   >>  13:21 8

SD KONJEVIĆU

"Izađite iz antidržavnog voza"

Socijaldemokrate Crne Gore (SD) pozvale su Socijaldemokratsku partiju Crne Gore (SDP) da, kako su kazali, izađu iz antidržavnog voza i raskinu koaliciju sa onima čija ih politika asocira na fašizam, pa tek onda, kako su kazali, drže političke pridike. Sve suprotno se, kako navode, zove cinizam i lov u mutnom.

Današnju izjavu potredsjednika SDP-a Raška Konjevića, iz SD-a vide kao najbolje moguće priznanje o, kako su kazali, promašenosti politike koju ta partija vodi od 2016. godine.

"Jer upravo te koji pale Skupštinu njegov počasni predsjednik naziva uglednim parlamentarcima, sa kojima je htio, a hoće i dalje nego mu ne može biti, da mijenja Crnu Goru na bolje", navodi se u saopštenju.

Podsjećamo, poslanik SDP-a Raško Konjević kazao je da je ta partija uvijek bila i biće za dijalog, ali da u ujedinjenu opoziciju ne vjeruje i da na to ne treba trošiti vrijeme.

I javnost se, kako su kazali iz SD-a, isto kao i Konjević, pita šta partija "navodne građanske i evropske integracije, kako sebi u SDP-u i dalje laskaju, radi u čvrstom koalicionom zagrljaju sa Demokratskim frontom u nekoliko crnogorskih gradova".

"Ne možemo a da se ne zapitamo da li i šačici njihovih malobrojnih funkcionera na lokalnom nivou u Herceg Novom i Budvi smeta ono što navodno ispade da naprasno zasmeta Konjeviću, a to su pozivi „uglednog parlamentarca“ Andrije Mandića upućeni svojim ratnim drugovima da iskopaju oružje? Jeste li konačno gospodo iz SDP-a postali svjesni da ste vodili naopaku politiku u posljednjih nekoliko godina? Je li vam postalo jasno zašto vam građani Crne Gore nijesu dozvolili da Crnu Goru izdate crnogorskim glasovima, i zašto su vas ostavili ispod cenzusa u većini opština na kojima ste samostalno nastupali, pa čak i u Podgorici, gdje ste bili u trojnoj koaliciji sa DEMOS-om i „nezavisnim građanima“, sa sve Konjevićem koji je bio na čelu odbora njegove vanparlamentarne partije?", pitali su iz SD-a.

Mudriji su, navode, kazali da „kad uđeš u pogrešan voz, svaka sljedeća stanica je pogrešna".

"Vi ste, gospodo iz SDP-a, u taj voz ušli 2016. godine, zbog čega ste svakim danom sve dalje od državotvorne politike na koju se često pozivate", kazali su iz SD-a.

Pozivaju SDP da, kao su kazali, "izađu iz tog pogrešnog antidržavnog voza".

"I vi i ostale tzv. 'građanske opozicione snage' koje pominjete. Raskinite koaliciju sa onima čija politika vas asocira na fašizam, pa tek onda držite politčke pridike. Sve suprotno se zove cinizam i lov u mutnom, a to su naši građani, kad ste vi u pitanju odavno prozreli, zbog čega vam je izborni cenzus sve dalji", navodi se u saopštenju.

U SD-u zaključuju da će i bez njih SDP-a građanska, antifašistička i multietnička Crna Gora, kojoj oni pripadaju nastaviti da se stabilno kreće evropskim putem.

"I naći će način da prevaziđe sve prepreke koje joj na tom putu postavljaju one retrogradne snage sa kojima ste upravo vi iz SDP-a u koaliciji", zaključuje se u saopštenju SD-a.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније