Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 02. 2020. 12:05 >> 12:06
12

ABAZOVIĆ MARKOVIĆU

Cilj evropska CG, dijalog da vodi EU

Apsolutni cilj politike Građanskog pokreta URA je evropska Crna Gora, kao uspješna građanska država, zasnovana na vladavini prava i održivom razvoju, saopštio je danas lider te partije Dritan Abazović, osvrćući se na poziv premijera Duška Markovića da se otvori široki dijalog u vezi evropskih integracija.

"Teme iz evrospke agende su posebno važne za GP URA i drago nam je da je Vlada makar deklarativno došla na naše polje interesovanja. URA je partija koja nikada nije izbjegavala dijalog i spremni smo da o svakom pitanju otvoreno razgovaramo sa svim čimbenicima javnog života. Naši stavovi su jasni i nedvosmisleni, a lično nemam nikakav problem da premijeru Markoviću u lice kažem sve što mislim o njemu, politici njegove Vlade i DPS-a koja nas je dovela u ovu nezavidnu situaciju, ali i da predstavim pojedina rješenja", istakao je Abazović.

Abazović napominje da se Crna Gora već duže vrijeme nalazi u izraženoj političkoj krizi, bez rezultata u integracijama, naročito u oblasti vladavine prava.

Kaže da Vlada Duška Markovića nema legitimitet, a ni kredibilitet da vodi ozbiljan dijalog, već kao što je URA predložila komesaru za proširenje Oliveru Verheljiju, kaže Abazović, to treba da bude EU.

“Kako god, nikakav nije problem da u direktnom razgovoru sa Markovićem i drugim akterima javnog života, bilo na TV-u, okruglom stolu ili nekom panelu, to i ponovimo. Premijer konkretno mora da odluči da li u ovom kritičnom momentu za državu, ima snage da se distancira od dosadašnje politike korupcije i podjela, ili će i dalje da uživa u ulozi zamjenika predsjednika organizovane kriminalne grupe. Ako je spreman da se makar i djelimično distancira od trule politike svoga predsjednika partije onda to mora pokazati odmah i konkretno. U suprotnom u ovom navodnom dijalogu, najviše će izgubiti on lično, a vjerujem da dobro zna da u premijerskoj fotelji broji posljednje dane, te da mu još po koja javna blamaža nije potrebna”, ukazuje Abazović.

Dodaje da Crnu Goru upješnom evropskom pričom mogu učiniti samo vrijedni, znaveni i časni ljudi, a ne nikako kriminalci ili nacionalisti.

“Zato je moralna obaveza svakog pojedinca koji se prepoznaje u građanskoj strukturi i navija za uspjeh svoje države, da doprinese promociji i usvajanju evropskih vrijednosti i standarda”, zaključuje predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније