Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 02. 2020. 21:29   >>  21:31 7

DEMOKRATE

"Partijska zapošljavanja koštaju građane desetine miliona"

Partijska zapošljavanja su nezaobilazan model uticaja na izbornu volju građana, koji DPS masovno sprovodi kako na lokalnom, tako na državnom nivou, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

"Nažalost, to građane Crne Gore pred svake izbore košta po nekoliko desetina miliona eura", piše u saopštenju Demokrata.

Oni navode da, prema podacima Ministarstva javne uprave i Ministarstva finansija, na državnom nivou, do 29. januara, zaključeno je 264 sporazuma o prestanku radnog odnosa uz isplatu otpremnine.

"Za sporazumni prestanak radnog odnosa, uz isplatu otpremnina, prijavilo se 1.579 zaposlenih na državnom nivou i 322 zaposlena na lokalnom nivou, što ukupno čini oko 1.900 zaposlenih u javnom sektoru, a otpremnine se kreću od 1.051 eura do 16.490 eura. Takođe, službenici koji dobrovoljno odu mogu računati i na povoljne kredite Investiciono razvojnog fonda, što znači da Vlada kreditima kupuje socijalni mir, a teret isplate otpremnina će se, kao i do sada, svaliti na leđa građana", piše, između ostalog u saopštenju Demokrata.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније