Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 02. 2020. 15:02 >> 15:12
13

LEKIĆ

"Rizik je povjerovati da je Markovićev poziv iskren"

Lider Demos-a Miodrag Lekić, odbio je poziv premijera Duška Markovića na dijalog.

“Kada se uvjerimo da konkretnim potezima, autonomno i na bazi ustavnih ovlašćenja koje imate istinski doprinsete vrijednosnom, ekonomskom, demokratskom, evropskom progresu zemlje, onda ću se rado odazvati Vašem pozivu da doprinesem radu i dijalogu u savezu za Evropu, o kojem govorite u pismu”, navodi Lekić u odgovoru Markoviću.

Lekić sumnja u iskrenost Markovićevog poziva.

“Iako ne mislim da opozicija treba da gradi svoj legitimitet na kritici svega postojećeg, pa i svih odluka vlade, veliki je rizik povjerovati da je Vaš poziv iskren”, naveo je Lekić.

On navodi da je Crna Gora umorna od podijela, onih starih ali i novih, koje danas, i sve više, kako dodaje, u nekontrolisanom stanju podstiče partijski predsjednik države i hor dvorskih huškača.

“Zato ću mnogo ozbiljnije tretirati Vašu inicijativu kada – kako sam Vam rekao i u Parlamentu – pređete Rubikon, i preuzmete direktnu odgovornost za “vođenje unutrašnje i spoljne politike”, kako član 100 Ustava upravo definiše funkciju vlade i njenog predsjednika u političkom sistemu”, naveo je lider Demos-a.

Kaže i da sklon da vjeruje da Marković nije predvodnik te političke operacije.

“Svi znamo ko je njen rodonačelnik - donošenja onako pravno problematičnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti koji je planiranim podijelma destabilizovao zemlju i koji je i u inostranstvu stvorio negativnu sliku o državi očigledne krize identiteta. Dakle, moguće da niste predvodnik ove avanture, ali jeste njen saučesnik”, navodi Lekić.

Markoviću poručuje da će na taj način doprinijeti ciljevima države, demokratije, ugledu Crne Gore koje navodi u pismu-pozivu predstavnicima opozicije i nezavisnim javnim asocijacijama.

“Kada to uradite, kada se uvjerimo da konkretnim potezima, autonomno i na bazi ustavnih ovlašćenja koje imate istinski doprinsete vrijednosnom, ekonomskom, demokratskom, evropskom progresu zemlje, onda ću se rado odazvati Vašem pozivu da doprinesem radu i dijalogu u Savezu za Evropu, o kojem govorite u pismu”, zaključio je Marković.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније