Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 02. 2020. 11:49   >>  11:48 27

MANDIĆ PORUČIO

"Pašće zakon ili Vlada"

U Podgorici je održan Glavni odbor Nove srpske demokratije na kome je zaključeno da se mora istrajati u odbrani svetinja SPC. Kako je saopšteno iz NSD pad režima Mila Đukanovića neophodan je preduslov da Crna Gora krene putem moralne i duhovne obnove.

Predsjednik NSD Andrija Mandić je kazao da Nova srpska demokratija svih ovih godina nije ni za milimetar popustila u odbrani srpske nacionalne ideje, te da nikada neće pristati da se Crna Gora gradi na antisrpskim osnovama.

“Želimo da ova zemlja postane pravno uređena država, a da građani srpske nacionalnosti i pripadnici SPC ne budu građani drugog reda'', poručio je Mandić i istakao da u Crnoj Gori ne postoji druga pravoslavna crkva osim pomjesne Srpske pravoslavne crkve. 
 
“I trobojke koje su ukrasile Crnu Goru ovih dana, svjedoče o nepobjedivosti i snazi našeg naroda'', rekao je on.
 
Ona kaže da borba za odbranu svetinja očigledno ima podršku i na najvažnijim međunarodnim adresama.

“Komesar za proširenje EU, Oliver Verhelji, koji je boravio u Crnoj Gori, a koji dolazi iz Mađarske, govori isto ono što i mi kažemo – da je crkva odvojena od države, da država i partije ne mogu da određuju da li će neka crkva biti autokefalna ili ne”, kazao je lider NSD.
 
On je rekao da je mitropolit Amfilohije jasno poručio – ,,ili će pasti zakon ili će pasti vlada'.

“To je moto kojeg svi treba da se pridržavamo i da istrajemo na jednoj osnovnoj ideji, da moramo da odbranimo svetinje, da moramo da odbranimo srpstvo u Crnoj Gori, i da moramo da izdržimo u toj borbi, posle svega što smo prošli”, zaključio je Mandić.
 

Пратите нас на

Коментари27

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније