Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ B92/Tanjug ]

08. 02. 2020. 11:25 >> 11:30
18

BRNABIĆ VLADI CG

Razgovarati, a ne ići glavom kroz zid

Premijerka Srbije Ana Brnabić uputila je apel Crnoj Gori da dođe do dijaloga o Zakonu o slobodi vheroispovijesti.

Ona je naglasila puno poštovanje prema državi Crnoj Gori i Vladi Crne Gore, ali i nadu da će doći do dijaloga.

"Ja bih kao predsjednica vlade u Srbiji, da postoji 29 odsto građana Republike Srbije koji se po bilo kom pitanju ne slažu sa nekim zakonom, sjela i razgovarala. Ne bih išla glavom kroz zid, mislim da to nije dovoljan demokratski princip", rekla je Brnabić.

Uz naglasak da je Crna Gora suverena država i da ona ima puno poštovanje prema vladi Crne Gore, Brnabić je ponovila molbu da se na najotvoreniji mogući način sasluša šta ljudi imaju da kažu, zašto su zabrinuti, šta je to što ih muči.

"Ali naša obaveza, dužnost, želja je da se nađemo na raspolaganju našim ljudima gdje god oni u regionu ili šire živjeli i to je još jedna razlika Srbije danas i Srbije nekada. Mi tu podršku dajemo otvoreno", rekla je Brnabić.

Dodala je da joj je drago što je evropski komesar Oliver Varheji rekao da Brisel s pažnjom prati situaciju oko Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

"Još jedan apel, molba za dijalog, 29 odsto stanonvištva, to su njihova osnovna ljudska prava, ako može da se uvaži. Želim da im se zahvalim jer to rade na najmirniji mogući način", zaključila je Brnabić.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније