Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

07. 02. 2020. 10:55 >> 11:33

BRAJOVIĆ I GUTEREŠ

UN-u interes da podrže integracije u EU

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš kazao je na sastanku sa predsjednikom Skupštine Ivanom Brajovićem da UN imaju interes da podržave integraciju Crne Gore kao i ostalih zemalja Zapadnog Balkana u Evropsku uniju, jer žele stabilan i prosperitetan region.

Brajović se sa Guterešom sastao danas u Njujorku.

Izrazivši zadovoljstvo prilikom da razgovaraju, Brajović je istakao da Crna Gora jako cijeni partnerski odnos sa Ujedinjenim nacijama.

„Naglasio je da je Crna Gora posvećena temeljnim vrijednostima Ujedinjenih nacija i da je kao građanska i sekularna država siguran dom za sve svoje građane“, navodi se u saopštenju.

 Govoreći o regionu, predsjednik Skupštine je ponovio važnost očuvanja regionalne stabilnosti i neophodnosti pune integracije Zapadnog Balkana u Evropsku uniju, kao preduslovaza brži napredak regiona.

„ Dodao je da je jako važno jače prisustvo Ujedinjenih nacija, naročito u projektima koji za cilj imaju jačanje demokratskih procesa“, navodi se u saopštenju.

Generalni sekretar Ujednjenih nacija Antonio Gutereš istakao je važnost saradnje Ujedinjenih nacija sa Crnom Gorom, koja igra značajnu ulogu u regionu.

Izrazio je uvjerenje da će 2020. godina, što se tiče procesa proširenja, biti uspješnija, imajući u vidu da su evropski zvaničnici potvrdili da će Zapadni Balkan biti jedan od prioriteta.

„Budite sigurni da mi u Ujedinjenim nacijama imamo interes da podržavamo integraciju Crne Gore kao i ostalih zemalja Zapadnog Balkana,  jer želimo stabilan i prosperitetan region“,  kazao je Gutereš.

Naglasio je da Ujedinjene nacije stoje na raspolaganju u svim oblastima gdje Crna Gora smatra da ima prostora za jaču saradnju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније