Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ TVCG, Objavila: J.B.Č. ]

06. 02. 2020. 14:14 >> 14:36

JAKIČ

Što prije zatvarati poglavlja nije važna metodologija

Za Crnu Goru, kao zemlju kandidata koja je najdalje odmakla u pregovorima, važno je da što prije zatvara poglavlja, kazao je bivši poslanik Evropskog parlamenta i Skupštine Slovenije Roman Jakič. U razgovoru sa dopisnikom TVCG iz Brisela, Jakič naglašava da ne vidi veliku razliku između nove metodologije i prethodne osim veće motivacije za otvaranje pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom.

Jakič ističe da je važno što prije zatvarati poglavlja a ne koja je metodologija. Crna Gora je, kako dodaje, već napravila najveći iskorak po tom potanju i smatra da je stvar u suštini preračunavanja, koja metodologija bi ubrzala proces.

"Ako je to metodologija koja već egzistira onda treba ostati na njoj a ako vide u ovoj novoj neku perspektinu da bi još brže mogli zatvarati poglavlja onda treba nju izabrati", navodi se u saopštenju.

Poslije razgovora sa komesarom, dodaje, da nije vidio puno razlike između stare i nove motodologije.

"Možda je samo motivacija veća za države koje će početi pregovaranje u konkretnom slučaju za Albaniju i Makedoniju prije samita u Zagrebu", kazao je Jakič.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније