Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

06. 02. 2020. 10:32 >> 11:11
8

DPS NIKŠIĆ

"Hvala Bojani Vatić na hrabrom stavu"

Demokratska partija socijalista Nikšić zahvalila je studentkinji iz Novog Sada Bojani Vatić zbog statusa koji je objavila na društvenoj mreži Fejsbuk (Facebook), gdje kaže zašto voli Crnu Goru i zašto je nacionalisti, kako je rekla,mrze.

Objava Bojane Vatić iz Novog Sada izazvala je veliku pažnju na društvenim mrežama.  Post je nebrojano puta podijeljen, a onda su ga preuzeli i portali.

“Novosađanka Bojana Vatić iskra je svjetlosti koja u danima kontinuiranih pokušaja da se destabilizuje Crna Gora i uruši njen identitet, uliva istinsku nadu da ce većinska Crna Gora biti shvaćena u svojim naporima da zaokruži identitetska pitanja”, navodi se u saopštenju DPS-a.

Cijene što je hrabro iznijela svoj stav.

“Hvala Bojani što je hrabro iznijela svoj stav, što je hrabro i javnosti i državi u kojoj živi objasnila kako razmišlja obrazovani i emancipovani građanin 21. vijeka, kome je jasno da se svoja kuća čuva i poštuje kao najveća svetinja i ne dira u tuđa dvorišta”, naveli su iz DPS-a.

Vatić je prije nekoliko dana objavila post pod nazivom Zašto Crna Gora.

“Zašto Crna Gora? Zato što su oduvek bili mala zemlja, može se reći najsiromašnija od svih republika u SFRJ. Što su uspeli posle jednog veka da obnove svoju državnost. Zato što ih velikosrpski nacionalisti mrze. Zato što im osporavaju crnogorski identitet. Zato što to Crna Gora podnosi. Zato što nisu ratovali. Zato što su se izvinili Dubrovniku. Zato što su su poštovali i voleli Jugoslaviju. Zato što su uvek bili tvrdo jezgro antifašizma. Zato što poštuju tekovine narodnooslobodilačke borbe. Zbog toga sto nisu nacionalisti. Zbog toga što su zabranili ravnogorski pokret. Zbog toga što se menjaju i emancipuju. Zbog toga što nisu zarobljeni u prošlosti. Zbog njihove multikulturalnosti. Zbog toga što vode bolju spoljnu politiku danas nego Srbija koliko god to neki ne shvataju. Zbog njihovog duha. Zbog onih mudrih ljudi. Zbog čestitih i normalnih. Zbog prijatelja. Zbog mora. Zbog Durmitora. Zbog korena. I zbog svega lepog sto krasi Crnu Goru. Zato volim Crnu Goru!O ružnom već govore ružni, a svoju kuću ne vide”, napisala je Novosađanka.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније