Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. p. ]

05. 02. 2020. 09:14   >>  09:16 51

CKM ORGANIZUJE

Patriotski skup na Cetinju 13. februara

Crnogorska kulturna mreža (CKM) organizovaće u četvrtak 13. februara patriotski skup na Cetinju, pod sloganom "Svi zajedno za građansku i evropsku Crnu Goru". Navode da skup nije osmišljen kao pandam litijama na kojima se, kako kaže, nikad ne pjeva Crnoj Gori i na kojima nema crnogorskih obilježja.

 

"Pozivamo Crnogorce, Srbe, Bošnjake, Muslimane, Albance, Hrvate i Rome da dodju na skup i da svi zajedno pošaljemo poruku ljubavi i patriotizma prema građanskoj i evropskoj Crnoj Gori", saopštio je CKM.

Iz CKM-a su saopštili da je Crna Gora posljednjih mjeseca izložena napadima "koji su u rangu onima iz 1918. godine, kada je našoj državi na svirep i podmukao način oduzeta suverenost".

"Putem društvenih mreža nam se javio veliki broj građana tražeći od nas da zajedno organizujemo patriotski skup, kojim bismo pokazali da nas ima mnogo više koji želimo da izgrađujemo Crnu Goru kao građansku i evropsku državu, od onih koji žele da je ruše. Prateći dešavanja i napade kojima je svakodnevno naša zajednička kuća izložena, odlučili smo se za organizaciju patriotskog skupa, koji za razliku od skupova koji se organizuju ovih dana širom naše države nije politički obojen, niti je usmjeren protiv bilo koje religije i nacije. Osnovni cilj okupljanja će biti da se pošalje jasna poruka svima koji žele da falsifikuju crnogorsku istoriju, da patriotski nastrojeni građani Crne Gore to neće dozvoliti", navode iz CKM-a.

Logičan izbor grada je, kažu, Cetinje, a skup je planiran 13. februara u 18 sati.

"Ideja nam je da se navedeni skup organizuje svakog četvrtka, u gradovima u kojima bude vladalo interesovanje za njegovu organizaciju.
Sami logo koji će ujedno i biti logo ovogodišnje proslave Dana nezavisnosti simbolizuje baklju slobode i zajedništva za građansku i evropsku Crnu Goru, kao i multietničnost i multikulturalnost što su najveće vrijednosti naše države", saopštio je CKM. 

Ovim skupom, kažu, "branimo pravo, čast, slobodu i dostojanstvo Crne Gore koje je nažalost ugroženo od onih koji sakriveni iza brige o religiskim pitanjima žele da ruše Crnu Goru i da zaustave njen put prosperiteta i napretka".

 

Пратите нас на

Коментари51

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније