Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: R.B. ]

03. 02. 2020. 12:22   >>  12:21

UPUTIĆE INICIJATIVU

SDP traži da se smanji cijena vode na Cetinju

Cetinjski SDP uputiće inicijativu Prijestonici Cetinje i DOO Vodovod i kanalizacija Cetinje za smanjenje cijena vode za građane i pravna lica.

Odbornik SDP-a u Skupštini Prijestonice, Nikola Đurašković, navodi da su suočeni sa velikim brojem zahtjeva građana i pravnih lica, prije svih lokalnih ugostitelja, za preispitivanjem cijene vode. Dodaje da će SDP podnijeti inicijativu za smanjenje cijena od najmanje 20 odsto.

"Iako smo prije par godina podržali korekciju cijene vode očekujući da će to dovesti do većih investicija, normalnog vodosnabdijevanja i konsolidacije preduzeća to se nije dogodilo. Uvažavajući činjenicu da najveći broj građana živi na ivici egzistencije, da je lokalna privreda opterećena sa brojnim lokalnim nametima, te da u sektoru ugostiteljstva koji je najviše na udaru radi nekoliko stotina Cetinjana smatramo neophodnim smanjenje cijena vode kako bi se građanima koliko toliko smanjile mjesečne obaveze a lokalnim preduzetnicima olakšalo poslovanje", piše u saopštenju Đuraškovića.

On navodi i da visoke cijene vode, cijene komunalnih usluga, visoke komunalne takse, naknada za pristupne puteve i drugi nameti pokazuju da "lokalna vlast ne vodi računa o lokalnoj privredi i obavezi da kroz smanjenje barijera i podsticaje gradi povoljniji poslovni ambijent".

"Na ovaj način se i ovo malo privrednika, posebno u sektoru ugostiteljstva od kojeg živi nekoliko stotina cetinjskih familija dovodi na ivicu opstanka. SDP će nakon smanjenja cijena vode insistirati i na smanjenju drugih lokalnih dažbina", zaključuje se u saopštenju Đuraškovića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније