Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

02. 02. 2020. 10:30   >>  10:29 7

KNEŽEVIĆ POZIVA

"Sudija da objavi zapisnik o saslušanju moje majke"

Saopštenje Uprave policije da su moja majka i brat od strica bili upoznati sa svojim pravima prilikom demoliranja naših porodičnih domova, i da nisu imali primjedbi na postupanje policije, predstavlja klasičnu zamjenu teza, i pokušaj da se brutalno maltretiranje moje uže porodice prezentuje kao javno kriminalno žigosanje, navodi se u reagovanju jednog od lidera DF-a Milana Kneževića.

 

"Istina je sljedeća, kršeći Naredbu o pretresu, umjesto u šest sati, kako to piše u istoj, demoliranje moje porodične kuće otpočelo je oko pet sati i 20 minuta, tako što su razbili ulazna vrata, s uperenim dugim cijevima u moju majku bez pokazivanja naredbe i prisustva svjedoka. Pretres je toliko bio detaljan da su istraživali i čitulje mog pokojnog oca i strica koje čuvamo kao uspomenu na njih", navodi se u reagovanju Kneževića.

Tvrdi da je njegov rođeni brat od strica, u prisustvu tri ćerke, supruge i majke, ležao sat vremena na podu dok su u njega bile uperene duge cijevi.

"Najstarija ćerka koja se sedam godina liječi od tumora, dan prije upada maskiranih krvnika primila je hemoterapiju, a  srednjoj maloljetnoj ćerci, dok je još bila u krevetu uperili dugu cijev u čelo, od čega joj je pozlilo. A strinu, ženu narušenog zdravlja od 71. godinu su odgurnuli u sobu i zatvorili joj vrata. Moje bratanične su na kraju završile u Urgentnom centru za šta postoji i medicinska dokumentacija. A što se tiče potpisanog Zapisnika od strane moje majke i brata od strica, notorna je laž da ih je bilo ko od prisutnih inspektora i desetina maskiranih fantoma pitao da li imaju bilo kakve primjedbe, već su im samo naredili da moraju potpisati zapisnik, da bi ih nakon toga strpali u maricu", tvrdi Knežević.

Pozvao je sudiju Milanku Kaluđerović koja je saslušavala njegovu majku "da prezentuje javnosti zapisnik o saslušanju Ratke Knežević u kojem jasno piše što je izjavila o zločinačkom tretmanu kroz koji je prošla od strane desetina nepoznatih lica za koja sumnjamo da su policajci".

"A posebno je kriminalan dio Naredbe o pretresu u kojem se moj rođeni brat Mirko sumnjiči za držanje eksplozivnih naprava i oružja. Izvršenim  pretresom, ne da nisu našli eksplozivne naprave i oružje, već su grubo prekršili Zakon i samu Naredbu odnoseći iz kuće sablju koju sam dobio na poklon od premijera Dagestana o čemu su i mediji izvještavali. Kakve veze ima sablja sa eksplozivnim napravama i vatrenim oružjem? Uostalom, pošto su nam odnijeli i resiver za video nadzor, pozivam ih da objave crnogorskoj javnosti snimak upada u našu kuću. Na snimku će se najbolje vidjeti brojnost represivne hunte i njihove namjere prema ženi od 69 godina za koju su znali da je sama u kući", navodi Knežević u reagovanju.

Kaže da je brutalna laž "koju su objavili pojedini režimski mediji da je moj rođeni brat Mirko pobjegao za Srbiju".

"On je u četvrtak, u popodnevnim časovima, na graničnom prelazu Dobrakovo, kao slobodan građanin evidentiran od strane granične policije koja ga je mogla uhapsiti po Naredbi o pretresu i privođenju, a koja je donesena dva dana ranije. Kao i što je notorna laž da je on organizator i učesnik napada na pripadnike SAJ - a 29. decembra u Zeti, jer postoje na desetine svjedoka koji su bili sa njim u tom trenutku u jednom lokalu, a za šta i sama Uprava policije posjeduje snimke izuzete sa kamera pomenutog objekta. Svakom u Crnoj Gori je jasno da sam isključivo ja meta ovih sramnih napada kojima se pokušavam isprovocirati od strane Mila Đukanovića, ne bi li moja reakcija bila povod za uvođenje vanrednog stanja i zabranu molebana i litija. Pošto mene navodno štiti poslanički imunitet, moj brat Mirko je na protivzakonitim mjerama tajnog nadzora već nekoliko mjeseci, ne bi li prisluškujući i prateći njega, došli do neke moje 'krivično pravne' radnje. Moram ih razočarati, jedini naš 'grijeh' je što smo protiv ovog režima, i ako su pomislili da će nas ovim protivzakonitim nasiljem i hapšenjima uplašiti, grdno su se prevarili. A zbog toga nije potrebno da nas prisluškuju i prate, jer mi  javno saopštavamo ono što im mislimo", zaključuje se u reagovanju Kneževića.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније