Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

31. 01. 2020. 11:14 >> 14:00
10

REAKCIJE

Partije osudile privođenje Ratke Knežević

Političke partije reagovale su na hapšenje Ratke Knežević, majke poslanika Milana Kneževića, koja je u jutrošnjoj akciji policije uhapšena.

Demos: Najoštrija osuda brutalnog čina 

Predsjednik Demosa Miodrag Lekić zatražio je da se hitno pusti iz pritvora prosvjetna penzionerka Ratka Knežević i otvori istraga o brutalnom činu demonstracije sile i uzmeniravanja građana.

"Ne znam sve pojedinosti o hapšenju prosvjetne radnice u penziji Ratke Knežević, koje mi nisu ni potrebne - da bih najoštrije osudio ovaj brutalan čin. I slika njene kuće, ujedno kuće poslanika Milana Kneževića poslije pretresanja govori o nedopustivom načinu policijske intervencije", ističe se u saopštenju Lekića.

Kako je dodao, pošto se ovim činom rizikuje i provocira dalja nestabilnost zemlje neophodno je da, ako još ima nekog razumnog u vrhu vlasti koji nije pod direktnom kontrolom Mila Đukanovića, glavnog podstrekača trenutno zapaljive situacije u zemlju – hitno zaustavi nasilne metode represije i daljeg pogoršavanja situacije u Crnoj Gori.

Radnička partija: Podrška svakom privedenom članu "ludačkog pokreta" 

I Radnička partija je strogo osudila privođenje majke poslanika Kneževića, kao i svako privođenje učesnika litija, koje ovih dana, kako kažu, demonstrira vladajući režim, pri odlasku sa političke scene Crne Gore.

"Kada dogori do nokata, ne bira se način kako preživjeti! A dogorjelo je, jer scene viđene jutros dok se privodi jedna majka, ovaj put poslanika u Skupštini Crne Gore Milana Kneževića, sa lisicama na rukama, iza koje je ostavljeno njeno godinama sticano pokućstvo, ispreturano, kao da je najveći kriminalac, su nešto najgore što jedna vlast smije sebi dozvoliti. Radnička partija daje podršku svakom do sada privedenom, pa puštenom članu "ludačkog pokreta", svakom budućem privedenom, bez obzira kojoj vjeri, naciji i partiji pripadali", ističu u Radničkoj partiji.

URA: Opštim metežom DPS želi da profitira

Privođenje majke funkcionera DF-a Milana Kneževića oštro su osudili iz Građanskog pokreta URA i taj čin smatraju kao kocku u mozaiku kojom DPS želi da dođe do većih trzavica, da situacija eskalira u društvu, a u čemu se oni najbolje snalaze.

Podsjećaju da DPS ne može dalje od matrice opšteg meteža u društvu zadržavati svoju vlast, jer su na takav način i došli sa ulice, preko prevrata ranih devedestih.

"Ciljano, hoće da unesu nemir, netrpeljivost, netoleranciju, razdor, trebaju im usijane glave, a ne razum građana", ističu oni u saopštenju.

Zbog hapšenja Kneževićeve majke i lidera Prave Crne Gore se oglasio i predsjednik Atlas grupe Duško Knežević, koji je rekao da su u pitanju "zadnji trzaji" predsjednika Mila Đukanovića.

"Masovne i mirne šetnje, koje okupljaju sve više građana, znak su za uzbunu u Đukanovićevom štabu", ocijenili su iz Atlas grupe.

SNP: Vlast ulazi u kritičnu fazu

Oglasili su se i iz SNP-a, uz ocjenu da "crnogorska vlast ulazi u kritičnu fazu". 

"O karakteru ove 'posjete' službenika policije najbolje govore snimci iz Kneževićeve kuće, na kojima se vidi kako se postupalo prema imovini jednog predstavnika naroda i građanina navodno demokratske države", saopštio je SNP.

Podsjećaju na hapšenje Milačića, čime se, kako kažu, nastavlja progon političkih neistomišljenika DPS-a.

Poslanik Ujedinjene Crne Gore (UCG) Goran Danilović kazao je da bi premijer Duško Marković trebalo lično da objasni "atak na porodičnu kuću jednog od lidera DF-a".

"Marković koji je i sam, koliko juče, pozivao da jedni drugima ne diramo porodice, dužan je da kaže kako se ovo zove? Ovaj prepad i hapšenje Kneževićeve majke ne liči na akciju policije", rekao je Danilović.

Demokrate: Zastrašivanje građana 

Današnja hapšenja imaju jasno vidljiv i izražen cilj, a to je zastrašivanje građana koji nedjeljama unazad prisustvuju mirnim, dostojanstvenim, nadpartijskim i nadnacionalnim skupovima, ocijenili su iz Demokratske Crne Gore.

"Đukanović želi da destabilizuje državu, da litije oboji partijskim bojama, da ih pokuša povezati sa bilo kojim političkim subjektom, kako bi otvorio prostor za još brutalniji obračun sa neistomišljenicima i tako potražio izlaz iz sitacije u kojoj se njegova partija masovno osipa. DPS je zapravo u pobjedi građanske, prostojne i evropske Crne Gore, koja traži dogovor sa svim crkvama i vjerskim zajednicama, vidio svoj kraj", navode iz te partije.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније