Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

31. 01. 2020. 07:05   >>  07:04 16

KNEŽEVIĆ PORUČIO

Neću slati opravdanja, makar ne primio ni cent

Neću Ivanu Brajoviću slati nikakva opravdanja, po cijenu da do kraja mandata ne primim nijedan cent, prokomentarisao je za Pobjedu poslanik DF-a, Milan Knežević usvajanje kriterijuma po kojima se procjenjuje opravdanost izostanka poslanika sa zasijedanja Skupštine i odbora.

Kriterijume je usvojio u ponedjeljak Administrativni odbor, a oni će stupiti na snagu osmog dana od objavljivanja u Službenom listu.

Poslanik koji odsustvuje sa zasijedanja ili sjednice odbora moraće predsjedniku Skupštine, Ivanu Brajoviću, da dostavi opravdanje za izostanak, kako ne bi bio novčano kažnjen. Opravdano će biti odsutan ako je bolestan i donese dokaz od ljekara, ako koristi roditeljsko odsustvo, ako je najavio aktivnosti u vezi sa obavljanjem poslaničke funkcije uz saglasnost Kolegijuma predsjednika Skupštine, zatim ako je spriječen zbog nepredviđenih okolnosti poput „više sile“, saobraćajne nezgode i slično.

Opravdani su i razlozi za odsustvo predviđeni opštim propisima koji uređuju radne odnose i prava zaposlenih, kao što su odsustvo zbog sklapanja braka, smrtnog slučaja u porodici i slično.

Milan Knežević smatra da je Administrativni odbor trebalo da donese još jednu odluku.

"Smatram da je Administrativni odbor prije ove, trebalo da donese odluku u kojoj proizvodi Ivana Brajovića i za načelnika KC-a. Biće veoma zanimljivo kad poslanici u znak opravdanja počnu Brajoviću da šalju nalaze za krv i mokraću, bris stolice, iskorištene katetere, kako im ne bi odbijao od plate", kazao je Knežević.

Rekao je da, što se njega tiče, ne zna kada je posljednji put primio punu platu.

"Imajući u vidu vrijeme provedeno u zatvoru, kazne, naplate javnih izvršitelja, sa zadovoljstvom mogu reći da sam najviše kažnjavan od Administrativnog odbora. Tako da sigurno Ivanu Brajoviću neću slati nikakva opravdanja, po cijenu da do kraja mandata ne primim nijedan cent", poručio je Knežević.

Jedini poslanik koji je Administrativnom odboru ovim povodom uputio dopis je Goran Radonjić iz Posebnog kluba, obavještavajući da je svaki njegov izostanak iz Skupštine, i do sada i ubuduće, opravdan.

"Nijesam zaposlen u Skupštini, već sam profesor Univerziteta, na kojem imam različite obaveze – predavanja, konsultacije, kolokvijumi, sjednice..., a bavim se i naučnim radom, pisanjem tekstova, učešćem na naučnim konferencijama... Baveći se politikom, imam i stalne susrete i konsultacije sa građanima. Svaki moj eventualni nedolazak na neku od sjednica Skupštine ili odbora jeste opravdan. To se odnosi na sve dosadašnje, ali i na sve buduće sjednice, o čemu vas zvanično obavještavam ovim putem", naveo je Radonjić u dopisu Administrativnom odboru.

Dodao je da Poslovnikom nijesu precizirani način i rok u kojem bi trebalo opravdati eventualni izostanak.

 

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније