Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

31. 01. 2020. 07:00 >> 06:59
6

DPS KOTOR

"Skupovi i šetnje posljednji trzaji opozicionih partija"

Manipulisanjem vjerskim osjećanjima građana Crne Gore, od pojedinih crkvenih velikodostojnika do pojedinih političkih subjekta, potpomognuti iz druge države, kao i određenim medijskim krugovima, Zakon o slobodi vjeroispovijesti se pokušava predstaviti u pogrešnom svjetlu, dovodeći građane u zabludu da su bilo čije svetinje ugrožene, ocijenjeno je na sjednici kotorskog odbora DPS-a.

 

Na sjednici je je zakljuleno da se DPS, sa njenim predsjednikom Milom Đukanovićem na čelu, uvijek zalagala i uvijek će se boriti za očuvanje svih oblika sloboda, pa i slobode vjeroispovijesti svih građana naše zemlje.

"Ocijenjeno je da politički skupovi i protestne šetnje, lažno prikrivene pod plaštom crkve, predstavljaju ništa drugo do posljednjih trzaja opozicionih partija u Crnoj Gori da opravdaju svoje postojanje svojim mentorima iz drugih država", navode iz kotorskog DPS-a.

Protesti koji su, kako ocjenjuju, organizovani u ime vjere i tradicije, a ustvari u ime partikularnih interesa opozicionih partija, "za jedini cilj imaju stvaranje nemira i očigledna je namjera udara na državne vrijednosti Crne Gore, njenu nezavisnost, multietnički sklad, kao i koncept građanskog društva".

"U tom smislu, Opštinski odbor DPS Kotor pozdravlja napore Vlade Crne Gore na otvaranju dijaloga sa zainteresovanim vjerskim zajednicama u cilju što kvalitetnije primjene Zakona, na zadovoljstvo svih zainteresovanih strana. Kotor kao vjekovni slobodarski grad, okarakterisan međuvjerskom tolerancijom, ne smije dozvoliti da izuzeci ometaju državu u svom institucionalnom uređenju, već svi moraju dati svoj doprinos da naša domovina, Crna Gora stoji rame uz rame sa najrazvijenijim državama svijeta na međunarodnoj sceni na kojoj će uvijek imati svoje zasluženo mjesto", ističe se u saopštenju DPS-a Kotor, koji je čestitao crnogorskim ajkulama evropsku bronzu.

Sjednici je predsjedavala predsjednica Tatjana Stanovčić, uz prisustvo koordinatora u ime Predsjedništva partije, Branka Čavora i Izvršnog odbora DPS Crne Gore, Tamare Vukašinović.

Na sjednici je razmatrana realizacija Izbornog programa, kao i rad lokalne samouprave.

"Članovi Opštinskog odbora dali su punu podršku nastavku kvalitetnog pružanja usluga građanima Kotora iz opštinske nadležnosti, uz konstataciju da su primjetni napori lokalne vlasti da u saradnji sa Vladom Crne Gore revitalizuje drevni grad Kotor za dobrobit svih njegovih građana. Istaknuto je da je projekat od posebnog značaja i interesa izgradnja pothodnika koji će direktno uticati na smanjenje stvaranja saobraćajne gužve, kao i nastavak radova na završetku rekonstrukcije zimskog bazena", navode iz DPS-a. 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније