Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 01. 2020. 19:06   >>  19:32

KANDIDATKINJA ZA VDT

Vukčević za DPS pravi, za opozciju loš izbor

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu održao je konsultativno saslušanje kandidatkinje Tužilačkog savjeta za VDT Lidije Vukčević.

Ako bude izabrana ona je kazala da će, između ostalog, raditi na jačanju integriteta tužilaca i poštovanju etičkih principa.

Članovi odbora iz redova DPS-a su nakon dinamične rasprave njenu kandidaturu podržali, a opozicioni nijesu. 

Sa iskustvom od skoro 30 godina rada u Tužilaštvu Lidija Vukčević je došla pred članove odbora da im se predstavi i da predstavi namjeru zbog koje je odlučila da se kandiduje za Vrhovnu državnu tužiteljku, a Tužilački savjet je podržao.

"Radila sam na predmetima koji su se ticali svih krivičnih djela iz nadležnosti Osnovnog državnog tužilaštva. Radila sam na slučajevima odnosno predmetima koji su bili za sva krivična djela koja su bila u nadležnosti Višeg državnog tužilaštva u PG. Bavila sam se predmetima - organizovanim kriminalom, visokom korupcijom i ratnim zločiniima". navela je ona.

I baš ono što je radila u tom periodu je za DPS preporuka koja joj otvara širom vrata novoj funkciji.

"Po meni vaša od osnovnih preporuka ste se legitimisali u poslu kroz dva najvažnija djela iz oblasti visoke korupcije to su Zavala i Košljun. Ono što su ključni elementi vaše biografije, vi ste to predstavili veoma skromno sto jeste jedna od odlika prije svega ozbiljnih ljudi i profesionalaca," naveo je Andrija Nikolić iz DPS-a. 

Poslanik DF-a Milan Knežević je pitao Vukčevićevu da prokomentariše činjenicu da je protiv SDT-a Milivoja Katnića pokrenut izviđaj u Srbiji, po krivičnoj prijavi Andrije Mandića, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo "nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenja vatrenog oružja".

Vukčević je odgovorila da nema zvaničnu informaciju da li se protiv Katnića vodi postupak izviđaja u drugoj državi, te da će ukoliko dobije takvu informaciju, ostvariti komunikaciju na zahtjev nadležnih organa Srbije.

Vukčević je na pitanje poslanika Neđeljka Rudovića, da li zaista misli da u Crnoj Gori postoji vladavina prava, saopštila da smatra da u CG postoji vladavina prava.

"Ona nije na zavidnom nivou zbog toga se nalazimo u postupku evropskih integracija," poručila je Vukčević.

Odbor će nakon ovog saslušanja napisati informaciju koju će dostaviti Skupštini.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније