Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

30. 01. 2020. 18:47   >>  18:47 1

ODLUKA VLADE

Crna Gora otvara konzulate u Rigi i Solunu

Vlada je danas donijela odluke o otvaranju konzulata Crne Gore u Rigi i Solunu, na čelu sa počasnim konzulima.

Na današnjoj sjednici donijeta je i Uredba o uslovima za sticanje zvanja i nivoima zvanja službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Kako je saopšteno, Uredba je usaglašena sa novim zvanjima službenika angažovanih na poslovima obezbjeđenja pritvorenih i osuđenih lica, tretmana i reintegracije zatvorenika, njihove stručne obuke, zdravstvene zaštite i stručnog osposobljavanja i usavršavanja propisanih izmijenjenim Zakonom o izvršenju kazni zatvora, novčane kazne i mjera bezbjednosti.

„Donijet je i Program podsticanja projekata u vodoprivredi za ovu godinu kojim je, između ostalog, izdvojeno gotovo milion EUR podrške za izgradnju 33 seoska vodovoda širom Crne Gore, kao i Odluka o davanju šuma u državnoj svojini na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju, za ovu godinu“, kaže se u saopštenju.

Vlada je prihvatila Predlog Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji između Ministarstva odbrane i Aerodroma Crne Gore.

Ugovor je, kako je saopšteno, proizašao iz potrebe tog preduzeća za korišćenjem raspoloživih kapaciteta Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore, radi održavanja i uređenja operativnih površina na Aerodromu Podgorica.

Usvojen je i Izvještaj o implementaciji Akcionog plana za sprovođenje komunikacione strategije „Crna Gora članica NATO-a“ za prošlu godinu.

„Prihvaćen je Memorandum o saradnji između Vlade i Crnogorskog olimpijskog komiteta čiji je cilj kvalitetniji razvoj olimpizma, olimpijskog pokreta i sporta u Crnoj Gori“, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније