Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: R.B. ]

30. 01. 2020. 14:50 >> 14:51
3

DPS TUZI

"Tuzani nijesu dozvolili da se mržnja odomaći"

Mještani Tuzi su sve svoje različitosti, rješavali kroz dijalog i uzajamno poštovanje i predstavljali ih na svim adresama kao svoje bogatstvo i primjer dobre prakse, poručili su sa sjednice opštinskog odbora DPS Tuzi, koja je održana sinoć.

Na sjednici se, kako su naveli, razgovaralo o sprovođenju dokumenata usvojenih na VIII Kongresu DPS Crne Gore, kao i aktuelnim događajima na političkoj sceni.

Sjednicom je predsjedavao predsjednik OO DPS Tuzi Mirza Pepić, a prisutni su bili i koordinatori ispred Predsjedništva partije i Izvršnog odbora Miomir M. Mugoša i Mersudin Dautović.

Razgovaralo se i o usvojenom Zakonu o slobodi vjeroispovijesti i informacijama koja su predmet različitih tumačenja u javnosti.

"Ubijeđeni smo, da Zakon o slobodi vjeroispovijesti daje jednaka prava svim vjerskim zajednicama i građanima koji unutar njih iskazuju svoja duhovna i vjerska osjećanja. Zato podržavamo institucije države zadužene za implementaciju zakona iz ove oblasti. Smatramo da će se primjenom ovog zakona sve vjerske zajednice uvjeriti da je ovo zakonsko rješenje kvalitetno i pažljivo pripremano, za dobro svih građana Crne Gore i svih vjerskih zajednica", navode iz DPS Tuzi.

Iz tog opštinskog odbora poručuju i:

"Naši sugrađani nikad nijesu dozvolili da se nacionalističko ludilo i mržnja prema drugom i drugačijem odomaći u Tuzima. Vjerni najsvjetlijim tradicijama našeg društva, multietičnosti i interkulturalnosti, uvijek su znali da sačuvaju svoje komšije, kumove i prijatelje, svoju varoš i sebe same", zaključuje se.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније