Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

29. 01. 2020. 20:00   >>  19:57

PICULA

Proširenje će revitalizovati i samu EU

Evropska unija mora da se širi ne samo zbog država koje žele da joj se pridruže već je to način da se i sama revitalizuje, kazao je u intervjuu za emisiju TVCG “Fokus”, izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru Tonino Picula.

Nova metodologija pregovaranja bi, kako je kazao, trebalo da se odnosi na Crnu Goru koja je, kaže, u tom procesu daleko odmakla.

“Ima nekoliko zemalja na Zapadnom Balkanu, koje imaju evropske ambicije, ali kojim je imajući u vidu unutrašnje prilike, sasvim svejedno po kojem modelu će početi pregovore. To ne važi za Crnu Goru i Srbiju koje su odmakle u pregovanju po sadašnjem modelu. Ja vjerujem da će doći do određenih promjena, one neće biti radikalne, ali u svakom slučaju meni je važano da se nastavi sa politikom proširenja, jer mislim da će to na neki način i revitalizovati samu EU”, naveo je Picula.

On ističe da posla još ima i da se Crna Gora posebno mora fokusirati na vladavinu prava i pravosuđe.

“Mislim da pravosuđe mora biti nezavisno od politike, mislim da moraju biti osigurana medijska prava, sloboda izražavanja, mora biti garantovana sigurnost građanima, mora biti uvjerljivija borba protiv korupcije i to na svim nivoima”, zaključio je Picula.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније