Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

29. 01. 2020. 12:30 >> 12:28
11

OO DPS GUSINJE

Podrška primjeni Zakona o slobodi vjeroispovijesti

Opštinski odbor DPS Gusinje na sinoć održanoj sjednici u proširenom sastavu, dao je punu podršku Vladi i Skupštini Crne Gore u implementaciji Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Iz tog OO DPS-a podsjećaju da je Gusinje vazda kako u prošlosti, tako i sada, a biće, kažu, i u budućnosti opština koja može biti samo primjer svima kako se baštini multietnički sklad naroda sve tri konfesije koje obitavaju na ovom prostoru.

"Uvjereni smo danas kao i prethodnih godina, decenija, da je i Crna Gora kao država posvećena toj misiji. Opštinski odbor DPS Gusinje razumije emotivne reakcije određenog dijela građana Crne Gore, ali isto tako i spoznaje manipulisanje istim, te politizaciju ovog pitanja", navodi se u saopštenju.

U tom odboru su ubijeđeni da Zakon o slobodi vjeroispovijesti daje jednaka prava svim vjerskim zajednicama i građanima koji unutar njih iskazuju svoja duhovna i vjerska osjećanja.

Zato, ističu, podržavaju institucije države zadužene za implementaciju zakona iz te oblasti.

"Smatramo da će se primjenom ovog zakona sve vjerske zajednice uvjeriti da je zakonsko rješenje kvalitetno i pažljivo pripremano, na dobro svih građana Crne Gore i svih vjerskih zajednica", navodi se u saopštenju.

Na sjednici su usvojeni i zaključci sa VIII Kongresa Demokratske partije socijalista Crne Gore. Razgovaralo se o političkoj situaciji u Crnoj Gori, te realizaciji izbornog programa partije u našoj Opštini i planovima za tekuću godinu.

Teme su se odnosile i na značajne projekte u Gusinju.

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније