Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila. M.M.Lj. ]

29. 01. 2020. 11:34 >> 11:33
2

REAGOVANJE PARTIJA

Osuđuju svaki vid provokacija

Reagujući na poruke sa sjednice DPS-a iz Tivta, član Predsjedništva Crnogorske Goran Božović kazao je da je namjera DPS-a da temom kojom su opteretili čitavu Crnu Goru kontaminiraju izbornu kampanju za predstojeće lokalne izbore. Ljekari iz Ujedinjene Crne Gore kazali su da im je čast što su dio "ludačkog pokreta".

Predsjednik Crne Gore i lider DPS-a Milo Đukanović poručio je građanima u Tivtu da ne dozvole da se njihova vjerska sloboda zloupotrebljava na način na koji se ovih dana zloupotrebljava da bi se srušila Crna Gora.

“Ne dozvolite da budete dio tog ludačkog pokreta”, poručio je on.

Crnogorska: DPS pokušava da kontaminira izbornu kampanju

Božović je naveo da je DPS donošenjem Zakona o slobodi vjeroispovjesti u ovom momentu uspio u namjeri da polarizuje Crnu Goru. Poručio je da Crnogorska ne razmišlja o bojkotu izbora u Tivtu.

“Nećemo Vam dozvoliti da pričom o crkvama, temom koja nije od vitalnog interesa za funkcionisanje lokalne samouprave, obojite izbornu kampanju u Tivtu i maskirate vaše štetočinsko upravljanje finansijama Tivta i lokalnom administracijom”, poručio je Božović lideru DPS-a Milu Đukanoviću.

Ništa od njega, poručuje Božović, bolji nijesu ni lideri ekstremističkih nacionalno obojenih političkih snaga.

„Tačno je da su mnogi građani žrtve raznih manipulacija, ali sa svih strana i iz različitih pobuda. Niti je DPS legitiman predstavnik Crnogoraca, niti je DF legitiman predstavnik Srba, i narod mora da shvati da i jedni i drugi nemaju iskrene namjere i bore se za lične interese svađajući narod”, navodi se u saopštenju.

Crnogorska osuđuje svaki vid provokacije, ispoljavanja mržnje, destrukcije i šovinizma bilo koje vrste, i koji dolazi sa bilo koje strane, bilo da se ispoljava u verbalnim istupima, pokličima, militantnim pjesmama, krečenju javnih površina, kamenovanju, ili fizičkim obračunima.

 “Uprkos svemu, Crnogorska ne razmišlja o bojkotu izbora u Tivtu, jer smatra krajnje neodgovornim prema građanima bavljenje politikom na način da bez borbe prepusti devastatorima novi četvorogodišnji mandat bez kontrole, za ostvarivanje ličnih interesa na uštrb lokalne zajednice“, zaključuje Božović najavivši žustru kampanju za smjenu vlasti u Tivtu.

Ujedinjena CG: Bolest je svačija

Ljekari iz Ujedinjene Crne Gore poručili su da je Vrhunac gaženja ustavne zakletve proglašavanje “ludačkim pokretom” desetine hiljada ljudi.

“Biti dio pokreta ludaka zajedno sa desetinama hiljada djece,  sa mladošću, sa stotinama hiljada ljudi širom Crne Gore, predstavlja veliku čast”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније