Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

28. 01. 2020. 11:30 >> 19:26
5

OPOZICIJA

"Osuđujemo govor mržnje"

Socijalistička narodna partija Crne Gore i Demokratski front. Demokrate, osudili su, kako su saopštili, govor mržnje, podjela, koji se mogao sinoć čuti na sjednici DPS-a u Tivtu.

Predsjednik Crne Gore i lider DPS-a Milo Đukanović poručio je sinoć građanima da ne dozvole da se njihova vjerska sloboda zloupotrebljava na način na koji se ovih dana zloupotrebljava da bi se srušila Crna Gora.

“Ne dozvolite da budete dio tog ludačkog pokreta”, poručio je on.

SNP: Građani neka sami prosude ko je lud

“Od usvajanja nakaradnog i antiustavnog zakona iz usta naših crkvenih velikodostojnika mogu se samo čuti riječi ljubavi, poziva na bratsku slogu i zajedništvo. Niti jednim svojim gestom ili potezom niko od stotinu hiljada građana Crne Gore nije pokazao namjeru da putem nasilja bilo šta rješava. Šta više, u tišini i miru pokazali smo želju da stanemo iza naših svetinja, jer je to jedino što nam je ostalo da branimo u ovoj državi”, navodi se u saopštenju.

Iz SNP-a kažu da je podjele usvajanjem Zakona o slobodi vjeroispovjesti  stvorio predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

“Socijalistička narodna partija, skupa sa vjerujućim narodom i sveštenstvom naše Mitropolije i Srpske pravoslavne crkve nastavlja svoju mirnu, demokratsku borbu za očuvanje Ustava svoje zemlje, i u tom pravcu niti jedan tvoj govor ili obraćanje ne ostavljaju ama baš nikakvog traga. Mi i danas pozivamo samo na ljubav, mir, toleranciju i zajedništvo! Mir nema cijenu! Svetinje ćemo odbraniti. Građani neka sami prosude ko je lud: oni koji pozivaju na slogu i ljubav, ili oni koji žive od podjela i na podjelama”, zaključuje se u saopštenju.

Demokrate: Đukanoviću se priviđaju zamišljeni neprijatelji

Demokrate poručuju da Đukanoviću priviđaju zamišljeni “neprijatelji, protivnici države, velikonacionalističke ideologije”.

“Nije ni čudo što ovih dana on i njegov zamjenik ubrzano obilaze opštinske odbore, ubjeđujući ljude da ne gledaju svojim očima, da ih ne pitaju zašto su usvojili neustavan zakon, zašto nijesu poštvali međunarodne standarde, zašto nijesu implementirali preporuke VK, zašto ponovo dijele i svađaju Crnu Goru, zašto koverta, zašto stanovi, zašto Montenegro airlines, a ne povećanje, plata i penzija, već da im ponovo na “časnu” riječ povjeruju da je Crna Gora ugrožena od njihove braće, prijatelja, komšija, kumova i rođaka”, poručuju Demokrate.

DF: Dio smo "ludačkog pokreta" i ponosni smo na to

Iz Demokratskog fronta kazali su da je sinoćni govor predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića bio “pucanj u prazno i jalovi pokušaj mobilizacije i homogenizacije biračkog tijela”.

“Pošto visoki policijski funkcioneri plasiraju priču kako iza nekih događaja stoje opozicione političke partije, ne shvatajući da građani imaju vjerska osjećanja i želju da brane svetinje, pitamo ih koja partija onda stoji iza prebijanja momka u Podgorici i uriniranja po trobojci, koja je istorijski simbol i ovih koji su organizovali jednu takvu sramnu akciju”, navodi se u saopštenju.

“DF, naši lideri, poslanici, funkcioneri, glasači, članovi, simpatizeri, dio su ,,ludačkog pokreta", i vrlo smo ponosni zbog toga, jer osjećamo duh i prisustvo slavnih predaka i naše tradicije”, dodaje se u saopštenju.

Lekić: Zaustaviti neodgovorno guranje građana u sukobe

Neodgovorno i nemoralno guranje građana u sukobe potrebno je zaustaviti, rekao je predsjednik DEMOS-a, Miodrag Lekić, reagujući na govor Đukanovića.

“Samozvani čuvar identiteta Crne Gore, koji je tokom 30 vladavine promijenio nekoliko nacionalno-crkvenih stanja, svojim najnovijim javnim ispadima i neminovnim reakcijama proizvodi na unutrašnjem i međunarodnom planu sliku zemlje u dubokoj krizi identiteta”, poručio je Lekić.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније