Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

27. 01. 2020. 11:15 >> 11:19
8

ĐUKANOVIĆ PORUČIO

Naša obaveza da se Holokaust ne ponovi

Crna Gora ostaje trajno posvećena obavezi da se zločin Holokausta nikad ne ponovi, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

 

Đukanović je na Tviter profilu podsjetio da su na današnji dan prije 75 godina, sovjetske trupe su oslobodile zloglasnu fabriku smrti, logor Aušvic-Birkenau.

“Sjećanje je naša obaveza, a naša odgovornost je da osiguramo da se zločin Holokausta nikada ne ponovi. CrnaGora ostaje tome trajno posvećena”, kazao je predsjednik Crne Gore.

Nacistički logor smrti Aušvic u Poljskoj u kojem je ubijeno više od milion Jevreja, Poljaka i pripadnika drugih naroda oslobodila je Crvena armija 27. januara 1945.

Aušvic je prvobitno bila poljska kasarna u južnoj Poljskoj. Nacistička Njemačka izvršila je invaziju i okupirala Poljsku u septembru 1939. godine, a u maju 1940. godine pretvorila ovu lokaciju u zatvor za političke zatvorenike.

Kad je Aušvic konačno oslobođen, imao je više od 40 logora i podlogora.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније