Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 09. 2013. 08:05 >> 08:01
4

NEOPRAVDANI PROTESTI

Škrelja: Milu Albanci nemaju što zamjeriti

Protesti Albanaca u Njujorku koji su organizovani zbog navodnih obećanja koje nije ispunio premijer i predsjednik DPS-a Milo Đukanović potpuno su neopravdani, kazao je za Dan poslanik DPS-a Ljuiđ Škrelja. Grupa Albanaca protestovala je ispred sjedišta UN-a u vrijeme dok je Đukanović govorio na generalnoj debati.

"Protest nije opravdan i nezadovoljstvo je upućeno na pogrešnu adresu. Većina Albanaca zna Đukanovića kao čovjeka opredijeljenog za vođenja multietničke politike na ovim prostorima. To posebno važi kada su Albanci u pitanju. Đukanoviću se, kada su u pitanju manjine, nema što zamjeriti. Svako ima pravo da protestuje, ali u ovom slučaju radi se o grupici o stotinjak ljudi", kazao je Škrelja.

On je ističe da ono što se moglo čuti na protestu, ne odražava stavove većine Albanaca koji žive u Crnoj Gori.

Protest u Njujorku organizovali su albansko-američka organizacija "Malesija e madhe", fondacija Dede Đon Ljulji i Albansko-američki front. Optužili su Đukanovića da nije ispunio obećanja data Albancima u Crnoj Gori. Poručeno je da Albanci neće odustati od zahtjeva da Tuzi dobiju status opštine.

Škrelja ističe da nema neispunjenih obećanja već samo ona čije je ispunjavanje u toku.

"Nema obećanja koje se ne može izvršiti. Pretpostavljam da je najveće nezadovoljstvo učesnika protesta vezano za pitanje punopravne opštine Tuzi. To pitanje ide ka konačnoj realizaciji i ubrzaćemo proceduru. Mislim da će i najveći skeptici i oni koji priželjkuju da Crna Gora na bude multietnička i multikonfesionalna sredina, kada se to ostvari a neće proći mnogo vremena, izgubiti i taj adut", poručio je Škrelja.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније