Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

23. 01. 2020. 12:50 >> 14:40

BRAJOVIĆ - PICULA

EP snažno podržava proces proširenja

Zadovoljni smo izborom Tonina Picule za izvjestioca Evropskog parlamenta za Crnu Goru, imajući u vidu njegovo bogato političko iskustvo i odlično poznavanje prilika u našoj zemlji i regionu, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović, koji je zajedno sa potpredsjednicima Skupštine Branimirom Gvozdenovićem i Gencijem Nimanbeguom, razgovarao danas sa izvjestiocem Piculom.

Predsjednik je istakao i značaj trenutnog predsjedavanja Hrvatske Savjetom Unije, koja je u svoje prioritete uvrstila politiku proširenja s namjerom unošenja nove dinamike i jasnog definisanja ovog procesa.

Kako se navodi u saopštenju iz kabineta predsjednika, Brajović je posebno naglasio da Skupština Crne Gore prepoznaje i poštuje aktivni angažman Evropskog parlamenta, koji traži od evropskih institucija i država članica da se proces proširenja ne smije usporiti. Tome ide u prilog i inicijativa predsjednika Evropskog parlamenta Sasolija da sljedeće nedjelje u Briselu organizuje Samit sa predsjednicima parlamenata država Zapadnog Balkana.

Picula je dodao da Crna Gora i zemlje regiona u Evropskom parlamentu, a i predsjedniku Sasoliju, imaju snažnog partnera koji insistira da se proces proširenja Unije nastavi, kao najučinkovitiji instrument njene vanjske politike, poštujući individualni napredak svake zemlje. Poslanik Picula je optimista da Crna Gora neće biti diskriminisana u novim okolnostima, jer je već daleko odmakla u procesu reformi.

Dodao je da i Evropski parlament očekuje da će novi pristup u pregovaračkom procesu biti stabilan, predvidljiv i kredibilan, te da neće zavisiti od unutrašnjih pitanja zemalja članica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније