Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

23. 01. 2020. 10:36 >> 10:35
3

DPS NIKŠIĆ

Nikšićani neće dozvoliti da ih neko dijeli i prebrojava

Odbor nikšićkog DPS-a zaključio je na sinoć održanoj sjednici da je prioritet u ovom trenutku očuvati multietnički i multikonfesionalni sklad, i ne dozvoliti narušavanje mira, stabilnosti i zaustavljanje daljeg evropskog puta Crnoj Gori, koji su, kako se navodi u saoštenju, predmet sinhronizovanih ataka iznutra i s vani. Građani Nikšića i Crne Gore neće dozvoliti da ih neko dijeli, prebrojava i okreće jedne protiv drugih, navodi se u saopštenju.

Na sjednici je bilo riječi o realizaciji programa na lokalnom i državnom nivou, kao i o aktuelnoj situaciji u Crnoj Gori.

Istaknuto je da je Zakon o slobodi vjeroispovijesti zakon za sve, a ne protiv bilo koga.

“Zakon koji će obezbijediti uvažavanje prava svih vjernika i svih vjerskih zajednica u Crnoj Gori. Pomenuto zakonsko rješenje daje mogućnost državi Crnoj Gori i njenim građanima da imaju puno pravo na korišćenje imovine koja se nalazi na njenoj teritoriji”, navodi se u saopštenju.

Konstatovano je da je na sceni dirigovana zlonamjerna interpretacija zakonskih odredaba u cilju manipulacije cjelokupnom javnošću i stvaranja nepotrebnih tenzija.

“Naglašena je činjenica da se crnogorska drzava, na bilo koji način, neće baviti „uzimanjem“ imovine jednoj i „davanjem“ drugoj crkvi.Takve konstrukcije proizvod su upravo onih centara koji slobodu vjerskih opredjeljenja, kao neprikosnoveno pravo svakog crnogorskog građanina ponaosob, pokušavaju izmanipulisat”, saopšteno je nakon sjednice.

To je, kako tvrde, temeljno i neotuđivo građansko pravo čije ugrožavanje bi predstavljalo i ugrožavanje temelja građanske države Crne Gore.

“Upravo je to osnovni kamen spoticanja za manipulacije zakonom.

Svaki građanin Crne Gore, slobodan je u izboru i religijskom opredjeljenju i to pravo mu niko nekim dekretom, silom ili „šetnjom“  ne može otuđiti”, navodi se u saopštenju.

S toga je prioritet u ovom trenutku očuvati multietnički i multikonfesionalni sklad, i ne dozvoliti narušavanje mira, stabilnosti i zaustavljanje daljeg evropskog puta Crnoj Gori, koji su predmet sinhronizovanih ataka iznutra i s vani.

“Posebno je iskazano uvjerenje, da građani Nikšića i Crne Gore neće dozvoliti da ih neko dijeli, prebrojava i okreće jedne protiv drugih.  Na Sjednici je zaključeno da je Crna Gora stabilna i snažna država u kojoj svi imaju pravo na slobodu misli, govora i vjeroispovijesti, ali isto tako i država kadra da zaštiti poredak, imovinu i građane od nasrtaja, ma od koga oni dolazili”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније