Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan, Objavio: I. P. ]

23. 01. 2020. 06:56   >>  06:55 4

NIKOLIĆ OCIJENIO

Razgovor obnoviti u redovnoj proceduri

Stav Demokratske partije socijalista (DPS) je da razgovor sa opozicijom treba obnoviti u okviru redovne parlamentarne procedure, kazao je poslanik DPS-a Miloš Nikolić.

 

On je Danu kazao da stalni odbori, koji su matična radna tijela za pomenute zakone, mogu biti prva faza razgovora na temu krovnog izbornog zakona i medijskih zakona.

"Podsjećam da je Demokratska partija socijalista sa koalicionim partnerima već usvojila najveći dio preporuka ODIHR-a izmjenom seta zakona krajem prošle godine. Jedini zakon koji nijesmo izmijenili je Zakon o izboru poslanika i odbornika, zbog nedostatka dvotrećinske većine. Upravo taj predlog zakona, kao i set predloga medijskih zakona, treba da posluži kao platforma za dalji dijalog. Stalni odbori, koji su matična radna rijela za pomenute zakone, mogu biti prva faza razgovora na temu krovnog izbornog zakona i medijskih zakona, transparentno, u javnoj debati", kazao je Nikolić.

On je dodao da je poziv upućen svim parlamentarnim partijama.

"Tim prije što je to njihov posao, na koji su se obavezali pred građanima, što se često zanemari i zaboravi u moru informacija i političkih poruka. Stojimo, dakle, na raspolaganju za dijalog, kao i do sada, spremni da razmotrimo predloge i modele kolega iz opozicije, ali posvećeni ideji da se samo u okviru institucija može voditi razgovor i postići dogovor povodom sistemski važnih tema kakva je izborna reforma", naveo je Nikolić.

Saopštio je da će DPS uskoro kompletirati partijsku infrastrukturu.

"Jedan dio partijskih organa je već formiran. Prije održavanja kongresa okončane su aktivnosti na opštinskim izbornim konferencijama, čime je u potpunosti završen proces formiranja partijskih organa na lokalnom nivou. Na kongresu su izabrani predsjednik i zamjenik predsjednika partije, kao i članovi novog glavnog odbora. Dakle, može se reći da je najveći dio partijskih organa već formiran. Vjerujem da se potpuno kompletiranje partijske infrastrukture može očekivati u skorije vrijeme", rekao je Nikolić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније