Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

20. 01. 2020. 12:00   >>  11:59 3

URA PORUČUJE

Sporna i osjetljiva pitanja rješavati dijalogom

Izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić saopštio je da je predsjednik i lider DPS-a Milo Đukanović u razgovoru za agenciju Tanjug svojim porukama demonstrirao je da nije predsjednik svih građana i "da mu nije stalo do državnih interesa i rješavanja podjela u društvu".

“Đukanovićevi navodi da litije ne mogu ugroziti vlast, pokazuju da je njegova jedina briga očuvanje vlasti i funkcija, a da mu nije stalo do državnih interesa i rješavanja podjela u društvu. Interes čitavog društva je pomirenje i pronalaženje rješenja oko spornih pitanja uz obavezu svih da poštuju suverenitet i integritet države Crne Gore”, tvrdi Mikić.

On navodi i da su se "iščašenja" sa imovinom i državnom svojinom o kojima govori Đukanović od 1986. do 2000. godine i uređenje katastra dogodili u periodu dok je na vlasti bio jedinstveni DPS.

“Zašto vlast u prethodnih 30 godina nije iskoristila zakonske mehanizme da ispravi nepravilnosti već je po potrebi koketirala sa državnim i nacionalnim interesima?”, ističe Mikić.

Smatra da je DPS potpuno usamljen i da se to najbolje vidi iz toga da ga više ne brane ni manjinske partije ni sateliti jer su, kako kaže Mikić, i oni svjesni da ovakvo ponašanje DPS-a samo proizvodi nove podjele i probleme.

“Rješavanje spornih i osjetljivih pitanja treba realizovati kroz dijalog, a ispravljanje svih nepravdi i nepravilnosti sistematski i postepeno. URA nije protiv zakonskih rješenja koje će regulisati oblast religijskih zajednica u Crnoj Gori ali isto tako zna da je ova priča sa velikim tenzijama bez istinskog dijaloga plasirana od strane Đukanovića tik pred izbore. I to u trenutku kada se kao društvo i država suočavamo sa ogromnim socijalnim i ekonomskim problemima zbog čega sve više ljudi odlazi iz zemlje”, ukazuje izvršni direktor URE.

Dodaje da URA predlaže i sistematske zakone koji treba da pomognu ozdravljenje i oporavak našeg društva.

“Prvi takav je Zakon o porijeklu imovine kojim se predviđa provjera imovine svih javnih funkcionera i sa njima povezanih lica od 1989. godine do danas. Na taj način se stvaraju mogućnosti da se pokradeni novac svih građana vrati u budžet Crne Gore. Tako se štite interesi svih građana i državna svojina”, zaključuje Mikić u reagovanju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније