Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: R.B. ]

16. 01. 2020. 15:35   >>  19:35 6

HLOBEN U OPROŠTAJNOJ POSJETI

Glas Slovačke uvijek je bio na strani Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Slovačke u Crnoj Gori Romana Hlobena.

Đukanović je zahvalio ambasadoru Hlobenu na profesionalnom i prijateljskom angažmanu tokom mandata u Crnoj Gori, uz ocjenu da su odnosi u tom periodu dodatno unaprijeđeni u najboljem duhu prijateljstva između dva naroda i dvije države, saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

On je naglasio da je Crna Gora zahvaljujući snažnoj podršci Slovačke napravila važne korake na putu međunarodne afirmacije, prije svega ostvarila članstvo u NATO i značajan napredak prema Evropskoj uniji.

"Glas Slovačke uvijek je bio na strani Crne Gore i ZB i na bilateralnom nivou i u okviru Višegradske grupe", poručio je predsjednik Crne Gore.

Đuaknović je podsjetio na intenzivne političke kontakte između dvije države i saradnju na svim poljima, posebno u oblasti finansija, odbrane, unutrašnjih poslova i parlamenata.

Uz zahvalnost za razvojnu pomoć Slovačke, predsjednik je pozdravio i održavanje prve sjednice Mješovite komisije za implementaciju Sporazuma o ekonomskoj saradnji između dvije vlade, što je dobra osnova za dalje unapređenje saradnje.

Hloben je iskazao zadovoljstvo izuzetnim odnosima dvije države uz visoke ocjene za kvalitet saradnje tokom njegovog mandata i postignuća Crne Gore, kao moderne države i uspješne evropske priče. On je ponovio snažnu podršku evropskoj perspektivi Crne Gore i ZB u kontekstu očuvanja stabilnosti i jačanja konkurentnosti na globalnom planu, navode iz Kabineta.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније