Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

16. 01. 2020. 11:28   >>  11:27 7

LJULJĐURAJ PORUČIO

Vlast ponovo pravi podjele dirajući u međuvjerski sklad

Ova vlast, koja nam je za vratom punih 30 godina, ponovo je našla način da zavadi braću i da po onoj narodnoj "vlada", jer drugačije ne umije, i to uvijek na isti način. Dirne u ono što je u našoj kući najosjetljivije - međuvjerski sklad, poručio je Kolja Ljuljđuraj, predsjednik Odbora SNP Tuzi.

"Dirnuli su u međuvjerski sklad koji njegujemo od kako postojimo i zbog čega i funkcionišemo ovoliko dugo. Dirnuli su sad u najbrojniju vjeru krijući se iza prava i pravde koje u Zakonu o slobodi vjeroispovijesti kakav su donijeli nema ni u naznakama. Ja sam katolik, Albanac, a prije svega građanin Crne Gore, koji sa svojom braćom i sestrama živi u miru i slozi godinama. Zato i jesam član Socijalističke narodne partije Crne Gore koja njeguje međuvjersku toleranciju od svog nastanka. Mir, sloga i tolerancija su stub jednog društva koje treba da gradimo svi zajedno kako bi zaista bili lider u regionu, kako reče premijer Marković. A upravo premijer, predsjednik i ostala vladajuća elita čine da i dalje budemo primjer nesloge, nemira, vladavine sile. Zato su i donijeli nakaradni Zakon o slobodi vjeroispovijesti, skrpili ga na brzinu i usvojili silom na sramotu, u inat miru i slozi", navodi Ljuljđuraj u saopštenju.

Kako dodaje, morao je dići svoj glas protiv odnarođene vlasti koja već tri decenije vlada demonstrirajući silu i moć, jer drugačije ne umiju.

"Pod okriljem ovog nasilja, proturili su preko poslanika većine sporni Zakon o radu, usvojili budžet za prošlu godinu sa svim svojim manama i nedostacima, progurali 'ispod žita' budžet za ovu godinu, sa novim zaduženjima od kojih će grcati naša pokoljenja. Gospodo iz vlasti, prozreli smo vaše zle namjere. Ostavite se identitetskih pitanja sada u ovom momentu kada nam narod jedva sastavlja kraj s krajem, kada nam odlaze mladi ljudi, jer im ovdje nije dobro. Znate da je ovaj narod dostojanstven i svoj i da neće dopustiti da mu u vjeru dirate", poručio je Ljuljđuraj.

Poručio je da vlast povuče zakon koji je na silu usvojla, jer to svima zajedno ništa dobro donijeti neće.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније