Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan, Objavio: I. P. ]

16. 01. 2020. 06:52   >>  08:08 27

PAVIĆEVIĆ SAOPŠTIO

Ostavku nijesu tražili, ostajem predsjednik

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević rekao je da niko od članova predsjedništva te stranke nije predložio njegovu smjenu, niti je tražio da podnese ostavku.

 

Pavićević je za Dan kazao da su krajem decembra u Tivtu održali sjednicu predsjedništva partije, na kojoj su razgovarali o političkoj situaciji u zemlji i da niko od članova tog stranačkog tijela tada nije predložio njegovu smjenu niti je tražio da podnese ostavku.

"Inače sam zagovornik principa pluralnosti u zajedničkom političkom radu i uvažavanja drugačijeg mišljenja. Vjerujem da je to jedan od razloga što i u slučaju da postoje koncepcijske razlike među nama povjerenje u ono što radim ipak ne izostaje. Ja sam političar koji je formiran na načelima koja često pominjem i koja promovišem u svom radu. Ko se sa tim načelima ne slaže, može da preispita povjerenje koje imam u stranci, ali se načela ne preispituju. To je nešto sa čim ja živim, nešto što nosim sa sobom i nešto što će uvijek biti sa mnom gdje god bio i čime god se bavio", naglasio je Pavićević.

Kako je istakao, njegov odlazak na sabor u Nikšiću i učestvovanje u litijama koje organizuje Mitropolija crnogorsko-primorska rezultat su striktnog poštovanja programa Crnogorske.

"U situaciji kada trenutno vladajuća partija udara na Ustav i na crkve i vjerske zajednice, moja je obaveza kao predsjednika Crnogorske, čija je osnovna idejaustavni patriotizam za Crnu Goru, da stanem u zaštitu Ustava i prava građana Crne Gore i vjernika. Ko to ne razumije, tome je popločan put ka DPS-u", jasan je Pavićević.

On je dodao da u stranci na čijem je čelu razmišljaju o predstojećim izborima u kontekstu situacije u kojoj živimo.

"U Crnoj Gori danas imamo duboke društvene podjele. Ekstremne desničarske i kleronacionalističke partije kao što je DPS pokušavaju da osnaže te podjele i da iz njih politički profitiraju. Imamo i katastrofalno izborno zakonodavstvo, koje je još i pogoršano novim izbornim zakonima koje je usvojila Skupština Crne Gore na osnovu jednostranih predloga DPS-a. Dakle, moje mišljenje je da nije logično, a ni politički korisno, razmišljati o učestvovanju na izborimai načinu nastupanatim izborimau datom kontekstu", ukazuje Pavićević.

Пратите нас на

Коментари27

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније