Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.L.B. ]

15. 01. 2020. 20:08   >>  22:05 9

GRUBIŠIĆ

Zapaljiva retorika nikome ne koristi

Ambasador Hrvatske u Podgorici Veselko Grubišić, komentarišući oštru kampanju koja je krenula iz Srbije povodom usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, poručio je da zapaljiva retorika nikome ne koristi, te da se strpljivim dijalogom svako pitanje može riješiti.

Grubišić je, gostujući u Dnevniku TVCG, rekao da se nada da ta dešavanja neće i ne mogu imati šire reperkusije na region.

“Jasno je da kad god su identitetska, svjetonadzorska i identitetska pitanja u fokusu, da je to osjetljivo i možda u politici se čini da nikad nije vrijeme da se ona razrješavaju”, kazao je Grubišić.

Podsjetio je da je Hrvatska osudila paljenje crnogorske zastave u Beograda.

“Što se tiče retorike, zapaljiva retorika nikome ne koristi, i onako smo susjedi i čim prije spustimo loptu i počnemo razgovarati mislim da se jednim strpljivim dijalogom svaka stvar može riješiti”, poručio je Grubišić.

Očekuje i da će se u narednih pola godine stvoriti precizan okvir za proces proširenja EU.

Grubišić smatra i da je Crna Gora prva naredna članica EU.

“Daleko ste od ostalih i bilo bi nepravedno da Crna Gora čeka bilo koga. Mislim da će u EU preovladati klima da onaj ko prvi ispuni kriterijume da će postati članica. U tom smislu ja ne vidim nikoga ko može prestići Crnu Goru”, kazao je Grubišić.

Nova politika pregovora, kako smatra, neće biti revolucionarnog tipa.

Sigurno će se, kako dodaje Grubišić, uzeti u obzir prijedlozi više članica.

“Učinićemo sve da to budu jasno definisani kriterijumu za narednih 10 godina”, poručio Grubišić.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније