Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

12. 01. 2020. 11:22   >>  11:21 13

SNP PORUČUJE

Građani da se osvrnu i vide kako žive

Socijalistička narodna partija poziva građane da ne vjeruju “šarenim lažama DPS-a”, već da se osvrnu oko sebe, vide kako žive, da "jedva sastavljaju kraj s krajem, da stari primaju penzije od kojih mogu samo da životare, dok omladina bježi iz zemlje”.

Iz SNP-a navode da predstavnici aktuelne vlasti, uprkos sve težem stanju u kojem se država nalazi, vrlo optimistično gledaju na dalji evropski put Crne Gore.

Tako, kako kažu iz SNP-a, iz redova DPS-a, ovih dana dolaze uvjeravanja da će Crna Gora do kraja mandata nedavno izabrane Evropske komisije ispuniti sve uslove za članstvo u EU i realizovati svoj poslednji spoljnopolitički prioritet.

“Ovi činovnici kao da ne žive u istoj zemlji kao i ostatak građana, pa ćemo im ukazati na neke činjenice koje govore u prilog našoj tezi da je upravo ova vladajuća struktura zakomplikovala i otežala dalji proces pristupanja EU”, navodi se u saopštenju.

Navode da je najsvježije usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, koji je uzdrmao crnogorsku, ali i regionalnu i evropsku javnost, i izveo na ulice hiljade vjernika, “koji ne daju da im odnarođena vlast otme i poslednje što imaju”.

“Ne treba posebno govoriti o masovnom iseljavanju stanovništva, posebno onog sa sjevera, odlasku visokokvalifikovanog kadra kao što su ljekari i ostalo medicinsko osoblje, što dovodi u pitanje same temelje zdravstvenog sistema”, navodi se u saopštenju.

Navode da je javni dug Crne Gore odavno prešao sve zamislive granice.

“Dok se vlast hvali projekcijama o ekonomskom rastu u narednim godinama. Istovremeno, vlastodršci ne primjećuju sve teži život građana.  Prošla je godina dana od afere "Koverta", a vlast i dalje traži način da izbjegne odgovornost za istu, odnosno da spere ljagu sa prvog čovjeka DPS-a, po čijem nalogu je sve rađeno”, navodi se u saopštenju.

Dogovor o izbornom zakonodavstvu, prema njihovim riječima, postao je mrtvo slovo na papiru.

“Zahvaljujući isključivosti DPS-a, a u Vrhovnom državnom tužilaštvu i dalje sjedi čovjek koji posrće pod teretom korupcionaške afere. Imali bismo još da nabrajamo, ali i ovo je dovoljno da se stekne slika o zbivanjima u državi "lideru" u regionu.Prvi naredni izbori biće prilika da kažemo "dosta" nastavku hajdučije Milove družine. Nemojmo je propustiti”, zaključili su iz SNP-a.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније