Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

09. 01. 2020. 06:50 >> 06:49
18

PEROVIĆ PORUČIO

Pitanje zakona nije stranačka tema

Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović poručio je da litije neće stati dok Zakon o slobodi vjeroispovijesti i pravnom položaju vjerskih zajednica ne nestane iz pravnog sistema države.

Perović je naglasio da takav zakon potkopava Crnu Goru i pitanje oko tog akta i litije koje se organizuju nijesu stranačka tema.

On je istakao da će se pravni savjet Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve (SPC) danas oglasiti oko inicijative Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti navedenog akta, te da će najvjerovatnije sugerisati svima koji žele da se istim povodom obrate toj instituciji jave Crkvi.

Perović je za Novi TV kazao da je narod na ulice izveo Bog i da je zakon usvojen u gluvo doba noći antiustavan, diskriminatorski i nedemokratski.

"Ovaj zakon je pravljen da donosi štetu Crnoj Gori. Ovo nije borba za prava sveštenika, već da svetinje koje smo dobili od predaka predamo potomcima. Prebacuju nam da litije idu protiv Crne Gore, takvima poručujem da se mi borimo za Crnu Goru. He može se prihvatiti antiustavan i diskriminatorski zakon, tako se potkopava država, a ako ovo sad prođe, donijeće sličan zakon za drugu oblast. Mi nemamo pravo da to pustimo. Protesti, litije neće stati dok ovaj zakon ne nestane iz pravnog sistema države. Mi se borimo za Crnu Goru", poručio je Perović, prenosi Dan.

On je istakao da vjeruje da će se sve mirno završiti, ali da se najveća hrabrost i kuražnost ovih dana pokazuje strpljenjem. 

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније