Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Blic, Objavila: J.B.Č. ]

07. 01. 2020. 21:45   >>  21:45 4

MIHAJLOVIĆ

"Razumijem mirne proteste ne i šovinizam"

Potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović komentarisala je situaciju u Crnoj Gori, ističući da ima razumijevanja za građane koji su svakodnevno na ulicama i u hramovima SPC i koji na taj način izražavaju mirni protest zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovijesti.

"Nemam razumijevanja za buđenja šovinista, za huligane i probisvijete koji se u Beogradu opet pojavljuju kao čuvari srpstva", ističe Mihailović za Blic.

Najtužnije joj je, kaže, "apel 88" u kome intelektualci optužuju Srbiju da je odgovorna za dešavanja u Crnoj Gori.

"Znam da će se u BiH, Crnoj Gori, Hrvatskoj uvjek naći neko kome je Srbija kriva za sve, ali kada sam vidjela potpise nekih naših uglednih ljudi, to me je razočaralo. Nema ovo veze s tim da li volite Vučića ili ne. Šta se nama dogodilo? Kada je postalo "in" biti protiv svoje zemlje? Kako je postojanje bilo kog Srbina izvan Srbije postalo ništa drugo nego klica velikosrpstva? Imaju li Srbi van Srbije uopšte pravo da žive kao Srbi, da imaju svoju kulturu, crkvu? Zar drugi narodi u Srbiji to nemaju? Da li je moguće da neki naši ugledni građani toliko mrze što su Srbi, pa se ne znam kome pravdaju potpisom na svoju "sramotu"? Srbija će, bez obzira na sve, brinuti o svojim sunarodnicima gdje god da žive, mirno, evropski, ne rušeći mostove među državama, već praveći nove", kazala je potpredsjednica Vlade Srbije.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније