Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila:M.M ]

06. 01. 2020. 13:07   >>  13:04 5

OO DPS KOTOR

"Kotorani nijesu nasjeli na obmane"

Građani Kotora i Crne Gore predhodnih dana i večeri suočeni su sa manipulacijom i obmanom oko Zakona o slobodi vjeroispovijesti, saopštili su iz OO DPS Kotor.

Oni ističu da se Zakonom na moderan način u skladu sa evropskim standardima uređuje oblast slobode vjeroispovijesti.

"Zakon nije uperen ni protiv jedne vjerske zajednice niti predviđa otimanje crkvene imovine, već su prepoznate zloupotrebe i manipulacije povodom ovog zakona koje se ogledaju u uznemiravanju građana, pokušaju stvaranja nestabilnosti i nemira", ističe se u saopštenju.

Iz DPS-a navode da mudri građani Kotora u velikoj većini nijesu nasjeli na te provokacije. Ostali su kod svojih kuća da sa porodicama i prijateljima proslave Novu godinu i vjerske praznike.

"Poslije raznih poruka pojedinih opozicionih prvaka građanima je sve jasnije koji je njihov cilj i namjera. Ono što posebno iritira građane je aktivno učešće Demokratske Crne Gore koja je grad Kotor dovela na najniži mogući nivo u njegovoj istoriji. Kotorani ne mogu stajati u red zajedno sa onima koji ne poštuju svoju državu. Maske sa lica Demokrata konačno su pale i vidi se da oni nijesu građanska partija već podmladak SNP-a i Demokratskog fronta", ističu u saopštenju.

Kako su naveli u DPS-u, Kotor je vjekovima krasio multietnički i multivjerski sklad. To je iskazano na razne načine posebno kroz kulturne manifestacije kao što je manifestacija “Od Božića do Božića” i finansiranje tradicionalnih NVO, Bokeljške mornarice i Srpskog pjevačkog društva “Jedinstvo”. 

"Pozivamo građane Kotora da kao i do sad ne podlegnu manipulacijama već dostojanstveno i civilizacijski uz puno tolerancije, uvažavanja i multietničkog sklada, što su osnovne vrijednosti samostalne, nezavisne i prosperitetne države Crne Gore, nastave suživot sa svojim komšijama", zaključuje se u saopštenju OODPS Kotor.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније