Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 09. 2013. 19:29 >> 19:30
13

TRAŽE NERADNI DAN

Danilović: Umjesto u škole pred Hram

Nova srpska demokratija zatražiće zvanično od Ministarstva prosvjete da 7.oktobar bude neradni dan u podgoričkim školama, najavio je poslanik te partije Goran Danilović.

On objašnjava da bi 07. oktobar trebalo da bude neradni kako bi sva djeca iz pravoslavnih porodica, sa svojim roditeljima, mogla prisustvovati Osvećenju Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja.

"Bilo bi razumljivo i normalno da se to omogući svim pravoslavnim vjernicima širom Crne Gore ali ovo predstavlja minimum za koji će aktuelni ministar, ubijedjeni smo,imati razumijevanja. Praznik će Podgorici i Crnoj Gori donijeti mir i slogu, radost koju ovaj narod tako dugo čeka i zaslužuje", napisao je Danilović na svom Fejsbuk profilu.

Osvještenje Sabornog hrama Hristovog vaskresenja u Podgorici, čija je izgradnja počela prije dvije decenije, zakazana je za 7. oktobar u osam sati.

Hram ima 1.380 metara kvadratnih, sedam krstova na kupolama, kao i 17 zvona od kojih je jedno teško 11 tona i najveće je na Balkanu.

Hram Hristovog vaskrsenja biće osveštan 8. oktobra uz prisustvo sedam pravoslavnih patrijarha koje predvodi vaseljenski patrijarh Vartolomej.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније