Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 01. 2020. 15:53 >> 15:56
8

OO DPS NIKŠIĆ

Izmišljaju da će neko oduzeti crkve

Izvršni odbor OO DPS-a Nikšić u čestitki povodom Božića pozvali su građane da u ovim blagim danima sačuvaju druge od sebe, pruže ruku različitostima, otvore svoje domove za prijatelje i komšije, a svoja srca za mir i praštanje.

Iz Nikšićkog DPS-a naveli su da Po ko zna koji put ovih dana svjedoci smo histeričnih pokušaja destabilizacije Crne Gore i izazivanja nemira od strane istih aktera.

“Povampireni nacionalizam,razulareni lideri DF-a, Demokrate bez kravata,obučeni u nacionalističke nošnje, opšta anticrnogorska kampanja iz okruženja i sve uz blagoslov SPC, pokušavaju unijeti nemir i podijeliti građansku Crnu Goru. Ostrašćene i zapaljive izjave da će neko nekom zabraniti da slobodno iskazuje svoja vjerska osjećanja i pripadnost, da će neko uzeti crkve i manastire, obične su izmišljotine, sa jednom jedinom tendencijom - napraviti haos u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju..

Iz DPS-a lažu da  je pokušaj manipulacije najtananijim ljudskim osjećanjima i vjerom je ono što uporno ovih dana čine iz DF-a.

“Nacionalisti koji se kriju iza potpisa Demokrate, mediji, osvjedočeni neprijatelji Crne Gore i oni koji sebe smatraju božijim ljudima”, navodi se u saopštenju. 

“A svi dobro znamo da su osnovni razlozi destabilizacija Crne Gore, njenih institucija, zaustavljanje naprednih procesa i popravni nepoloženog ispita iz oktobra 2016.godine.”

Navodi se da je Crna Gora je stabilna i snažna država u kojoj svi imaju pravo na slobodu misli, govora i vjere, ali isto tako i država kadra da zaštiti svoj poredak i svoje građane od nasrtaja, ma od koga dolazili.

 “Da nije po srijedi Zakon o slobodi vjeroispovijesti, najbolje govori što u vrijeme blagih dana oni pozivaju građane na ulicu, truju mržnjom prema najbližima, umjesto da šalju poruke mira, pozivaju na suživot i njegovanje porodičnih vrijednosti. Zato,mi pozivamo građane da u ovim blagim danima sačuvaju druge od sebe, pruže ruku različitostima, otvore svoje domove za prijatelje i komšije, a svoja srca za mir i praštanje. Poštovani građani,neka vam božićni praznici donesu ličnu i porodičnu sreću,a našoj Crnoj Gori napredak i prosperitet”, zaključuje se u čestitki.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније