Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

03. 01. 2020. 13:48 >> 13:47
1

DPS

"Lažni upad u Cetinjski manastir još jedna manipulacija"

Iz Opštinskog odbor DPS Prijestonice poručuju da su informacije o planiranom upadu u Cetinjski manastir netačne, te da je riječ o još jednoj manipulaciji nacionalista i šovinista.

Cetinjani nikada nijesu otimali tuđe, ali su u svojoj istoriji pokazali da su umjeli da brane ono što je njihovo, poručeno je iz opštinskog Odbora DPS-a.

„U toku je pokušaj još jedne u nizu manipulacija Demokratskog fronta i njihovog vođe - četničkog vojvode, potpomognuta, crvenim kravatama prerušenim političkim unucima Slobodana Miloševića, a svi zajedno inspirisani klerofašističkim djelovanjem dijela svještenstva Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Ovih dana se čuju najave da vlast, na Badnji dan, priprema upad u Cetinjski manastir koji bi, navodno, trebalo da izvrše pristalice Crnogorske pravoslavne crkve“, stoji u saopštenju cetinjskog Odbora DPS-a.

Dugogodišnjoj šovinističkoj retorici predstavnika SPC i funkcionera DF-a, sada su se, kako poručuju iz DPS-a pridružile i Demokrate.

„Čime pokazuju svoje pravo lice - da su nacionalistička politička grupacija i da varaju građane drugih nacionalnosti da su građanska partija - posebno Bošnjake i Albance“, poručuju iz DPS-a.

Kažu da dešavanja u Crnoj Gori i regionu, nemjua veze sa imovinom crkve, već da je to nastavak neuspjelog pokušaja rušenja Crne Gore kao države i negiranje svega onoga što su Crna Gora i njeni građanai do sada postigli.

„Politika laži, obmana i destrukcije, nikada nije dala rezultate, pa neće ni ovog puta. Država Crna Gora i njene institucije još jednom će dokazati da imaju snage da se izbore sa njihovim namjerama u priželjkivanju destabilizacije Crne Gore i narušavanja multietničkog sklada - najveće vrijednosti crnogorskog društva“, poručuju iz DPS-a.

Navode da je riječ o neuspijelim pokušajima da se udariti na crnogorsku slobodu i državnost.

„Moraju biti svjesni da im njihovi naumi nikada neće poći za rukom, i zato ih pozivamo da se okanu ćorava posla i svoju energiju usmjere na izgradnju tolerancije, multietničkog sklada i ljubavi među svim građanima Crne Gore. Zato pozivamo građane da ne nasijedaju na njihove političke manipulacije, izjave i djelovanja ekstremnih svještenika. Ovakvim provokacijama smo odoljeli devedesetih godina. Odoljećemo i danas“, zaključuje u saopštenju Opštinskog odbor DPS Prijestonice.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније