Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: M.M ]

03. 01. 2020. 08:38 >> 08:42
15

PEROVIĆ

Vučić nek dođe kao državnik, vjerski praznici nijesu prilika za to

Glavna tema Crkve je da se vjerni narod povodom Božića okupi u crkvama, a bilo bi dobro da političari traže druge datume i povode za posjetu drugim državama, kazao je rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović.

Odgovarajući na pitanje „Dana“ u vezi sa najavljenom posjetom srpskog predsjednika Aleksandra Vučića Crnoj Gori na Badnji dan, Perović je naglasio da svako ima pravo da dolazikad hoće.

"Što kažu: „Svi su putevi svakome otvoreni“. Ali se bojim da takva posjeta jednog državnika drugoj državi ne stavi medijski i uopšte, što se tiče pažnje naroda, sam praznik Božić u drugi plan, što ne bi bilo dobro", rekao je Perović Danu, navodeći da je to njegov lični stav.

On je poručio da je njihova glavna tema da proslave Božić i da se vjerni narod tim povodom okupi u crkvama.

"Vučić neka dođe kao državnik u posjetu državi. Ozbiljno, višednevno, planski i najavljeno", rekao je Perović i dodao da vjerski praznici nijesu prilika za to.

"Pogotovo ne u situaciji kada se borimo za prava Crkve, a ne bilo koje nacije ili etničke grupe", rekao je Perović.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније