Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ B92, Objavila: J.B.Č. ]

30. 12. 2019. 22:07 >> 22:10
18

VUČIĆ O REFERENDUMU U CG

"Da sam ja bio na vlasti Đukanović ne bi dobio ni 50% glasova"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej sastaće se sjutra u Srpskoj Patrijaršiji i razgovarati o crnogorskom Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, prenosi RTS. Govoreći o referendumu u Crnoj Gori, Vučić je na toj televiziji kazao, da je on tada bio na vlasti, Đukanović ne bi dobio ni 50% glasova.

Vučić je večeras najavio da će sjutra razgovarati sa Irinejem o formiranju određene komisije da se vidi, kako je kazao, kako pravnički da se izađe pred svjetske i međunarodne organizacije u vezi crnogorskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

"Razgovaraćemo kako da pomognemo našoj crkvi. Ne razumijem se u mitropolije i eparhije, za mene postoji samo SPC“, poručio je Vučić gostujući u emisiji RTS-a „Oko“.

Kazao je da su Srbiji ruke prilično vezane i da čini koliko može.

Podsjetio je da više ne postoji državna zajednica, i da Srbija poštuje Crnu Goru kao nezavisnu državu, te i da je ona postala nezavisna 2006. godine, kada su na vlasti u Srbiji bili oni koji ga sada kritikuju.

Na pitanje da li bi situacija bila drugačija da je on bio na vlasti kada je održan referendum o otcjepljenju Crne Gore iz državne zajednice, odgovorio je bez dileme da bi.

„Vodio bih pametnu kampanju, ne bih radio na tome koliko će neko para da uzme sebi sa RTS, ili drugih zemalja iz raznih ambasada ili po hotelima, već bih grizao i borio bi se za opstanak državne zajednice“, rekao je on.

"Milo Đukanović ne bi dobio ni 50 odsto glasova na referendumu o nezavisnosti, a ne 60 procenata, koliko je dobio, da su postojali ljudi koji su ozbiljno vodili kampanju, kaže Vučić.

Na pitanje da li bi to uopšte bilo moguće pod, kako je saopšteno, "okolnostima kakve jesu pod Đukanovićem", Vučić je poručio da on, za razliku od drugih političara koji uvijek govore da je neko drugi kriv, ne vjeruje u terorije zavjere i da sve neko namješta, već vjeruje u znanje i rad.

"Nama sada ostaje da poštujemo tu odluku, da poštujemo Crnu Goru, ali isto tako i svoj narod tamo. Gledamo da ne kvarimo odnose sa Crnom Gorom, da smo i ostajemo braća, ali i da hoćemo da govorimo o svom narodu“, podvukao je on.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније