Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 12. 2019. 21:53 >> 21:55
3

DPS-SD-BS

"Bajić napao gradonačelnika Pljevalja"

Odbornik Pokreta za Pljevlja Božidar Bajić fizički je napao predsjednika Opštine Pljevlja Igora Golubovića, saopšteno je iz Kluba odbornika DPS-SD-BS. Navode da Bajić pokušao da "tenzije, izazvane od strane svojih mentora sa sinoćnjeg zasjedanja Skupštine Crne Gore prenese na lokalni nivo i time ugrozi bezbjednost svih prisutnih u skupštinskoj sali".

Navode da je posljednja sjednica SO Pljevlja u ovoj godini pretvorena "u arenu bahatosti, primitivizma, agresivnosti i uvreda upućenih odbornicima vladajuće koalicije i predsjedniku opštine Pljevlja".

"Ovakvo ponašanje govori o licemjerstvu i njihovoj nespremnosti za bilo koji vid demokratske komunikacije i parlamentarnog dijaloga, po čemu je Skupština opštine Pljevlja bila prepoznata u prethodnom periodu. Po ko zna koji put, vladajuća koalicija je pokazala visok nivo kolegijalnosti i demokratskog kapaciteta, izašavši u susret odbornicima opozicije da se rasprava po tačkama dnevnog reda koje se odnose na programe rada javnih preduzeća i ustanova odloži za naredni dan, a sve u cilju zadovoljenja javnog interesa", navodi se u saopštenju.

U Klubu odbornika vladajuće koalicije žale što su se najznačajnije tačke dnevnog reda, koje su se odnosile na podizanje kvaliteta života svih građana, razmatrale bez razmjene argumenata i sa druge strane.

"U ime principa na kojima počiva Crna Gora - principa demokratske i građanska države, države socijalne pravde, države poštovanja ljudskih prava i sloboda, multikulturalnosti i vladavine prava, pozadinu, motive i ciljeve ovog napada ostavljamo nadležnim organima na razmatranje i dalje procesuiranje", piše u saopštenju.

Klub odbornika DPS, SD, BS, zajedno sa lokalnom upravom na čelu sa predsjednikom Igorom Golubovićem će, kako se navodi, i dalje, nakon ove sjednice, u interesu svih građana Pljevalja, kao odgovor na licemjerstvo i političke manipulacije opozicije, svojim posvećenim i odgovornim radom opravdavati povjerenja koje su nam građani dali.

"Građani već prepoznaju rezultate na polju unaprjeđenja zaštite životne sredine, kroz predstojeću ekološku rekonstrukciju TE Pljevlja, početku realizacije projekta toplifikacije grada, radove na remedijaciji ekoloških crnih tačaka na Maljevcu i Gradcu, unaprjeđenju vodosnadbjevanja u Pljevljima, održavanju komunalnog reda u gradu i još mnogo aktivnosti na kojima svakodnevno radimo na dobrobit svih građana Pljevalja", zaključuju iz DPS-SD-BD.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније