Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

27. 12. 2019. 14:37 >> 14:57
2

SOCIJALDEMOKRATE PORUČILE

Pobjeda civilizacije nad primitivizmom

Socijaldemokrate najoštrije osuđuju, kako su naveli u saopštenju, primitivizam i „junačko“ ponašanje poslanika DF-a koji su “skupili svu snagu kako bi savladali nekoliko skupštinskih mikrofona”. Poručili su građanima da je država stabilna, jaka i spremna da odoli svakom izazovu.

“Upravo u tim mikrofonima i jeste simbolika. Juče je javnost Crne Gore imala priliku da, preko tih istih skupštinskih mikrofona, čuje argumente emancipovane Crne Gore sa jedne i bijes, neistine i nedostatak bilo kakvih argumenata većina poslanika opozicije, sa druge strane”, navodi se u saopštenju Socijaldemokrata..

Najoštrije su osudili i pozive „ratnim“ drugovima, očekujući da će nadležni organi, shodno svojim ovlašćenjima, i po ovom pitanju preduzeti odgovarajuće mjere i radnje.

“Nevjerovatno zvuči da u osvit 2020. godine u Crnoj Gori postoje ljudi koji pozivaju na rušenje ustavnog poretka i oružane pobune. Izgleda da sljedbenicima politike krvi i tla nije bilo dovoljno zla i stradanja u periodu raspada SFRJ”, navodi se u saopštenju.

Video zapisi, kako su kazali iz SD-a, o divljanju i izlivima primitivizma ostrašćenih poslanika opozicije u Skupštini, obišli su svijet.

“Na svu sreću, svjetska javnost je bila u prilici da vidi i drugu, civilizovanu i dostojnu Crnu Goru, koja nije poklekla pod prizemnim ucjenama i uticajima sa strane”, kazali sui z SD-a..

Socijaldemokrate ocjenjuju da Crna Gora treba da bude ponosna na izglasavanje zakona kojim je napravljen još jedan korak u zaokruživanju državnog identiteta.

“Naša država je dobila savremeni Zakon koji se temelji na osnovnom ljudskom pravu, a to je sloboda vjerovanja ili uvjerenja. Ovim Zakonom se nikome ništa ne otima, niti je usmjeren protiv bilo koga, kako su ga pokušali interpretirati svi oni koji Crnoj Gori ne žele građanski prosperitet, odnosno svi oni koji misle da u Crnoj Gori ima građana prvog i drugog reda, zavisno od njihove vjere i nacije. Na njihovu žalost, a na sreću nikad jače i jedinstvenije Crne Gore, juče smo rekli jedno veliko NE takvom pokušaju diskreditacije temeljnih principa progresivne Crne Gore i veliko DA dugoročnom učvršćivanju samosvjesne Crne Gore u kojoj je multietičnost i multikonfesionalnost najveće bogatstvo kao nasljeđe koje ova i svaka naredna generacije mora da njeguje i nadograđuje”, navodi se u saopštenju.

Socijaldemokrate su poručile građanima da je država stabilna, jaka i spremna da odoli svakom izazovu.

“Dužni smo i da pohvalimo profesionalno ponašanje policije tokom svih ovih dešavanja, ali i da zahvalimo građanima što su pokazali zrelost i ostali prisebni, ne nasijedajući na provokacije ratnih huškača”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније