Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 12. 2019. 12:26 >> 12:25

DEMOKRATE

"Bezbjednosna situacija u Baru nije redovna"

Zahtjev Demokrata od prije dva i po mjeseca, za sazivanje vanredne sjednice zbog bezbjednosti u Baru, ipak je uvršten u dnevni red, ali redovne sjednice SO, saopšteno je iz te partije. Demokrate kažu da je opšte poznato da bezbjedosna situacija u Baru, godinama nije redovna.

"Iako policija i veći dio pripadnika te službe na častan i profesionalan način obavlja svoj posao, mišljenja smo da bez političke volje, a samim tim i volje sudstva i tužilaštva, problem bezbjednosti ne može riješiti", navode Demokrate u saopštenju.

Oni navode kako politička volja i ambijent za njihovo puno djelovanje mora da krene od vrha sistema.

"Drugačije ne može. Sve ostalo djeluje kao da čovjeka koga treba operisati liječite brufenom. Nema rješenja. Pojedini policijski službenici, iako većina svoj poziv obavlja na dostojanstven način, moraju shvatiti da nisu oni ti koji sude i presuđuju. Oni su prijatelji i servis svakog poštenog građanina naše zemlje. Ne može zbog nekih kriminalnih krugova, da u policijskim akcijama, budu u najmanju ruku prestrašeni obični građani", smatraju  Demokrate.

Iz Demokrata navode kako građani ne vjeruju da je država jača od kriminala i da se plaše za sebe i svoju porodicu.

"Sve dok država iskreno ne stane iza svojih građana, a ne iza ovih ili onih elita, ovakvo stanje će trajati", piše u saopštenju.

Oni navode da je nova upravljačka struktura u CB bezbjednosti Bar dala nagovještaj, rješavanjem poslednjeg ubistva, da i desetine onih počinjenih unazad godinama i paljenja automobila, postane ružna prošlost.

"Međutim, skeptični smo upravo zbog toga što nam se čini da politički vrh, ne želi da država postane jača od bilo kog kriminlaca", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније