Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

26. 12. 2019. 11:09   >>  11:10 2

JOKOVIĆ

"Vlast da povuče Zakon o slobodi vjeroispovijesti"

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković saopštio je da najoštrije osuđuje to što Uprava policije pokušava da spriječi, kako kaže, okupljanje građana koji se protive izglasavanju Zakona o slobodi vjeroispovijesti. On je pozvao vlast da Prijedlog zakona povuče sa dnevnog reda.

"Od samog početka ovog procesa smo pozivali i vjerovali da će vladajuće partije postupiti razumno i povući pomenuti zakon koji je suprotan odredbama međunarodnog prava i Ustava Crne Gore", naveo je Joković.

On smatra da se pitanje imovine moglo riješiti i drugim zakonima, a ne predlaganjem "diskriminatorskog akta".

"Teško vlasti koja se kordonima policije brani od građana koji iskazuju nezadovoljstvo, a koliko je ovaj zakon demokratski govori i policijska sila kojom ga brane", naveo je je Joković u saopštenju.

On je zato još jednom, u cilju smirivanja situacije u zemlji, pozvao vlast ne pristupi izglasavanju zakona i da ga povuku sa dnevnog reda.

"Na kraju, poručujem da će SNP CG postupati u skladu sa pozivima naših vladika i pružićemo svu potrebnu logistiku kako bi ovome došao kraj", naveo je Joković.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније