Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina business, Objavila: R.B. ]

24. 12. 2019. 13:28   >>  13:37

OPŠTINA PLAV

Bajraktarević: Nijesmo odgovorni za negativan nalaz

Državna revizorska institucija (DRI) uradila je reviziju poslovanja Opštine Plav na zahtjev lokalne vlasti, čime je ukazala na stanje koje je rukovodstvo zateklo kada je krajem prošle godine suštinski preuzelo vlast, saopštio je predsjednik Opštine, Mirsad Bajraktarević.

On je kazao da je jedan od prvih zahtjeva nove lokalne vlasti bio da DRI obavi reviziju poslovanja Opštine Plav, što su i formalno inicirali na nadležnom odboru preko svojih predstavnika u Skupštini.

„Drago nam je što je DRI ispoštovala taj zahtjev i obavila reviziju, čime je na najbolji mogući način ukazala na stanje u kojem smo zatekli Opštinu kada smo krajem prošle godine suštinski preuzeli vlast, a za koje nijesmo odgovorni mi, nego prethodna lokalna vlast“, saopštio je Bajraktarević povodom objavljenog izvještaja revizije Završnog računa Opštine Plav za prošlu godinu.

DRI je dala negativno mišljenje na finansijsku reviziju Završnog računa budžeta Opštine Plav za prošlu godinu, kao i na reviziju pravilnosti.

Finansijskom revizijom utvrđeno je da podaci iskazani u izvještaju o konsolidovanoj javnoj potrošnji, po pojedinim budžetskim pozicijama prihoda i rashoda, ne odgovaraju realnim podacima, što je dovelo do razlike u iskazanom finansijskom rezultatu - suficitu u iznosu od 540,25 hiljada EUR, dok je nalazima revizije utvrđen deficit budžeta od 301,21 hiljada EUR.

Bajraktarević je, kako je saopšteno iz PR Službe Opštine Plav, kazao da su, u cilju ukazivanja na sve nepravilnosti u radu i konstatovanja stanja u kojem su zatekli Opštinu u avgustu prošle godine, kada su preuzeli odgovornost za vršenje vlasti, ali i kako bi u narednom periodu ispravili nedostatke u radu lokalnih organa, zahtijevali da DRI obavi reviziju poslovanja.

„Preporuke navedene u izvještaju DRI za Završni račun prošle godine biće dragocjene u postupku potpunog usklađivanja poslovanja Opštine Plav sa novim zakonskim propisima. Od 22 preporuke dobar dio je već usvojen u toku ove godine, dok se na realizaciji ostalih predano radi“, naveo je Bajraktarević.

Prema njegovim riječima, u dogovoru sa DRI utvrđuju najbolje mehanizme kontrole poslovanja i implementacije svih preporuka u cilju što boljeg i kvalitetnijeg funkcionisanja svih opštinskih organa.

„Predstavnicima DRI zahvaljujemo na profesionalnom i kvalitetno obavljenom poslu prilikom rada na sastavljanju navedenog Izvještaja, i radujemo se našoj budućoj saradnji“, zaključio je Bajraktarević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније