Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

24. 12. 2019. 09:13 >> 11:51
74

AMFILOHIJE

"Poslanici da čuju glas naroda i sveštenstva"

Sveštenstvo i monaštvo Mitropolije crnogorsko-primorske i Eparhije budimljansko-nikšićke okupilo se ispred zgrade skupštine, uoči sjednice zakonodavnog odbora, kako bi iskazalo nezadovoljstvo predloženim zakonom.

Episkop Metodije pročitao je Svetovasilijevski proglas i poručio da će istrajati u pravednoj borbi protiv diskriminacije. 

Mitropolit Amfilohije je kazao da ako zakoni nijesu u saglasnosti sa zakonima savremenog svijeta onda ti zakoni nijesu zakoni istinske Crne Gore već mogu da se pretvore u bezakonje.

Amfilohije je poslanicima poručio da, kako je rekao, ne dozvole taj "stid i sram".

"Nadamo se da će poslanici koje je narod izabrao čuti glas svog naroda i narodnog sveštenstva, da će donijeti svoje odluke onako kako to odvovara onome što je zapisao Sveti Petar", poručio je Amfilohije.

Po završetku govora Amfilohije je blagoslovio poslanike i sve okupljene. 

Predstavnici Vlade su saopštili da je predloženi zakon usklađen sa međunarodnim standardima i preporukama Venecijanske komisije i da ga neće povući.

Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka je kazao da je riječ o veoma liberalnom zakonskom tekstu, koji svima u Crnoj Gori, vjernicima i onima koji to nijesu, garantuje najviši stepen prava i sloboda.

Пратите нас на

Коментари74

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније