Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ Dan ]

23. 12. 2019. 07:21   >>  07:21 15

JONICA

Na izbore samostalno, s opozicijom spremni na saradnju

Politička scena Crne Gore odnedavno je bogatija za još jednu partiju – Socijalisti Crne Gore. Predsjednica Socijalista Snežana Jonica kazala je u intervjuu za Dan da je Crnoj Gori bila potrebna partija koja će se baviti problemima građana, da vide da se neko bori za njihova prava, a ne za svoj status.

Istakla je i da planiraju da na izbore izađu samostalno, ali i da su spremni za svaki vid saradnje sa svim partijama koje iskreno dijele civilizacijske i demokratske vrijednosti koje su, kako dodaje Jonica, ugrožene u Crnoj Gori.

Kako je istakla, Socijalisti Crne Gore nastali su kao izraz želje i potrebe svih onih koji žele više pristojnosti i kulture dijaloga, više reda, rada i principa, odnosno onih koji smatraju da je posljednji čas da vrijednosti slobode, jednakosti, solidarnosti i pravde dobiju puni smisao u Crnoj Gori.

“Naš prvi cilj je Crna Gora bez siromaštva. Naša realnost je da su građani prezasićeni političkih prepucavanja, demagogije svake vrste, stranačkih spletkarenja i jeftinih i providnih političkih blefova, dok istovremeno većina građana jedva sastavlja kraj s krajem”, ističe Jonica.

Ona kaže da je već dugo Crna Gora država loših vijesti, te da polovina mladih želi da ode iz Crne Gore.

“Prosvjetni radnici imaju najmanje plate u regionu, samo u posljednjih pet godina Crnu Goru je napustilo više od 150 ljekara, trenutna pokrivenost uvoza izvozom iznosi 15,6 odsto, povjerenje građana u institucije sistema godinama tone, ali smo zato evropski šampioni kada je u pitanju količina oružja po glavi stanovnika, a prošle godine smo bili prva država po broju žalbi Sudu za ljudska prava u Strazburu”, navodi Jonica.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније